patrik kittel clinic!


för ett tag sen! GRYM clinic :)

snart höjdhoppning :o

Bilder - Smygpremiären SIHS 2012

Några bilder från igår :)

Stockholm Horseshow heldag

Nu blir det en heldag på horseshow! Ska åka in tidigare med Johanna & Paulina för att vi ska kolla på väskor och lite grejer på plattan innan, men sen åker vi till globen, ska mötas där halv 11. Det kommer bli grymt! Eftersom min mobil inte hade något batteri igår kunde jag inte blogga, men hoppas på att den har det idag ;)
 
 

Smygpremiären

Grym dag i globen! Även fast det bara var uppvärmingsklasser och genrep så var det sjukt kul med dom bästa! Är slut då jag kom hem för inte så längesen och har inte varit hemma sen imorse.. Nu taggar vi om till en heldag imorgon på globen & SHOPPING med laxarna! ;) Tack för dagen alla :D

Extra horseshow biljett!

Fick en extra biljett idag av skolan till Natta! WIIE så vi möter henne i t-c nu, tagga! Föreställingen flyttades fram till 18.00 :) Imorgon fick jag också två biljetter till kvällsföreställningen av Niclas (huuuur snällt?) så då ska jag och vickan gå eftersom vi prakticerar hos Niclas, de andra showerna får jag av skolan!
 

SIHS 2012

Ska ni gå på Stockholm international horseshow iår? Isåfall vilken dag? Själv kommer jag gå på fredagen med mitt gymnasium och IDAAAG kväll. Så om ni ser några grönjölingar med en sånhär tröja så är det vi. Ska kolla på dressyren och eftermiddagen på fredag, på kvällen kommer jag att gå runt i Söderstadion och shoppashoppashoppa all niight! Då kommer jag inte ha den där gröna tröjan längre haha. Ni får jättegärna komma fram och hälsa om ni ser mig! :)
                           ↓
Det närmar sig! TAGGA! Idag kommer jag inte ha på mig real tröjan bara fredag ;)
SITTER PÅ A LÄKTAREN IDAG OMG!! Mobilbloggning it is om det funkar att mobilblogga!!
 

Bästa hoppningen?

Jag dog lite för ponnyn idag. SÅÅÅ klockren! Dressyra på trots hoppning, han brukar aldrig vilja jobba fint när vi hoppar!!!! Det var som om en spärr släppte! Galopperade fint i galoppen och allt! Sen själva hoppningen gick som en dröm?! I början hoppade vi låga hinder, en långsida med ett räcke till oxer och på några hinder som stod snett där man skulle lägga en volt innan man hoppa nästa. Han hoppade bokstavligen allting utan att blinka och tvekade inte för 5 öre, trots ett räcke på 1 meter och en oxer på typ 90-95? Vi har hoppat 1m förut men inte med samma flyt! Och jag pratade med honom jättemycket så tog så lite som möjligt i munnen på honom, behövde knappt göra nått med handen!! Gud vad nöjd jag är! ♥ Efteråt fick han pyssel, sina back on track, morötter & hans älskade betfor han kan faktiskt kan äta efter man fixat honom på gången! Förut var han typ hyper om han inte fick den så fort vi kom in ;)

Ponnyn i sommras!

Senaste dressyrtävlingen - Bilder

S
Taggad pålle på ärevarvet ojaaa! Försökte bara springa in i Mimmi ;)

Dagen

Hemma efter praktiken nu. Det här var det jag skulle göra medan Niclas var borta! ;)
1 Mocka
2 Sopa
3 Smörja sadlar & träns
4 Longera Angeloo
5 Borsta Sessan
 
Hann dock inte longera då vi skulle åka och besikta Sessan. På vägen dit åkte vi förbi macken och åt lite fort. Sen fick vi vänta där ganska länge innan dom kom & besikta henne. När det var klart var det bara att åka till stallet, byta täcken, ta in en häst och åka hem! Nästa vecka ska Niclas åka till Danmark en vecka så då kommer jag vara ledig på onsdag. Lyx ju, fördelen med att prakticera hos en tävlingsryttare? haha nejdå det är rätt kul så jag har inget emot att vara där :)
Fina Sessan & Niclas!

Praktik @ Fornboda

Idag är det praktik på Fornboda hos Niclas Haking igen. Så jag kommer väll få sköta hans hästar och mocka oså som vanligt. Sen ska jag nog hoppa Mingus lite i ridhuset om jag hinner, eftersom att några i stallet hade bokat ridhuset för hoppning! För sen ska jag vara med Natta! :)
Bjussar på en bild på Minge i sommras!

Dagens ridpass

Idag skulle egentligen Erin ha ridit lektion på Minge men den var inställd! Så då red jag honom i ridhuset. Han var grymt duktig på att flytta sig för skänkeln! Märks att han blivit mycket bättre på det sen vi började jobba mycket med det! Han blir då också mycket mjukare i ridningen! Det gick superbra trots pigg ponny vilket var superkul. Red igenom LB:1 utan att veta exakta vägar, får läsa på det helt enkelt. Med det programmet verkar passa sjukt bra till Mingus, lättare än LC:1 typ? :o Liksom inga övergångar nästan!
Här är en ovisad bild från Nina Bengtsson träningen!
Nya bilder är jag verkligen i behov av och dressyrbilderna från senaste dressyren för typ 3 veckor sen(?) har jag inte fått än från vinsten de blev fel när Amanda skicka det typ? :(

Planer inför Julshowen

Nu har jag varit på julshow möte, vi ska vara med i luciatåget, gymkhanan och maskeradhoppningen! 
Gymkhanaponnyn får Mingus äran att vara om det funkar, vi ska prova! Men det ska nog inte vara några problem då vi har ridit baklänges, hoppat upp på honom och galopperat barbacka utan händer & hoppa osv. ;)
 
Men frågan är vad vi ska klä ut oss till på Maskeradhoppningen, vi vill ha något helgalet ovanligt och roligt!  Jag & Erin delar på Mingus, då det är som en stafett! Det är ca 50cm för alla. Hade egentligen tänkt B1 & B2 i Bananer i Pyjamas och sätta bananer i mingus svans osv men sen såg vi att EN dräkt kostade 749:- Så den planen är stryken!

Sa nån hästskötare?

Nu ska jag till stallet och vara hästskötare åt Erin, fixa Mingus och allting runt om. Erin ska nämligen ha dressyrträning för Gun och hinner inte fixa nått då hon har jättebråttom och jag ska gå på ett julshow möte i stallet endå så! 
Mer update senare! :)

Åsikter, skitsnack, "tror man är bäst & vet precis ALLT"

Så äckligt mycket skitsnack hit och dit i den här hästvärldens lilla bubbla! Vi hästmänniskor borde vara värst med att alla gör på sitt sätt och tror att deras sätt är "bäst". Det finns så många olika sätt och så mycket att lära. Jag tar bara åt mig mer eller mindre och testar mig fram och sen tar jag det som funakr bäst. Tränar för olika tränare och många säger olika saker! Har träffat på många hästmänniskor, hört mycket skitsnack löjligt mycket. En olycka där ingen brydde sig knappt :s
(ska inte gå in på mer detaljer) Personer som bossar över andras hästar, herregud varför ska man lägga sig i andras grejer om det inte är i "hjälpande syfte" och INTE går över gränsen.

 Lite utdrag från mig..
"Gränsen att redan gått för längesen, det var knappt vi som fick välja vad vi skulle göra och när vi skulle göra det med en ponny VI hade ANSVARET för som VÅRAN egen, grejer skulle ifrågasättas hela tiden! Varför göra så? Gör såhär istället, NU I EFTERHAND kokar jag av ilska när jag tänker på det... FYFAN vi stod och tugga skit dagligen, tog emot det och svalde skiten.
Jag vill inte veta hur många som skulle klagat på denna bilden. Men man får tänka på att JAG har gjort ett val, JAG har fått tillåtelse av mina föräldrar till detta DENNA gången. JAG valde att rida utan hjälm för EN GÅNG. MITT VAL som INGEN behöver lägga sig och där sätter jag en STOR PUNKT!
 
say what you want, but i don't give a fuck

Några bilder från igår!

LÄTT roligaste tävlingen att kolla på av ALLA! Så jävla kul då man fick välja låt helt själv och klä ut sig till vad man ville. 
 
 

glad chey

Ska på globen horseshow på smygpremiären torsdag! Vi fick biljetter av skolan idag på A läktarn sen på fredag på två shower från skolan! yey taggarå (:)
nu ska jag hem och hämta grejer tills imorgon och åka till Johannas stall för att kolla när hon rider sen ska vi pluggish och så ska jag sova där, uppdaterar er senare om markarbetspasset på Baldi som inte gick så bra!Pussfilm


Nöjd med mig själv -> Nu sängen

 Nu är jag nöjd med mig själv efter att ha gjort klart inlämingen om hästens gångarter och efter att faktiskt ha blivit nöjd med den. Har suttit och tänkt och funderat så mycket på den.. Lite klurigt att beskriva hur man ökar eller samlar en häst eller vad säger ni? Sen har jag lämnat in en träningsuppgift om när vi tränade för Nina Bengtsson förra veckan, typiskt mig att lämna in i sista stund!
 
Det var en konstigt formulerad fråga som löd: Utifrån det du sett idag, vad är hästen styrkor och svagheter.
Hästar har ju svårt med olika grejer, de har olika styrkor från häst till häst. Sen att utifrån det du sett idag, om jag ska vara ärlig så såg jag inte mycket på dom andra när jag koncentrerade mig på att rida själv ;)
 
Nej nu ska jag nana kudden, haha vad roligt det lät :D Morgondagen väntar det markarbete på Solna ridskola på förmiddagen! 
Visste ni förresten att skritt är den mest lösgörande gångarten, därefter galoppen och att skritten är lättast att förstöra samt att traven är mest utvecklingsbar och lättast att jobba med? 

Puss ♥

Vill ni ha film? ;)

WoW cupen

Nu är jag hemma, har kollat på tävling typ hela dagen! Tyvärr gick det inte så bra för vårat lag, två hade strykt sig och Linda blev utesluten i 80. Tove ramlade av i 90, men Johanna blev nolla i 1m! Alla kämpade iallafall på bra och vi hade kul! :D 
Bilder på Dumbledores horse army! Mer bilder på de andra lagen kommer sen!

 

Länkbyte

Klicka på bilden för att komma till Sofis fina blogg! :)

Lagtävling på G, kom igen Grana!

Lagtävling idag med stallet. Det är hoppning, jag är inte med i laget men kommer vara på plats och hejja på dom & fotta! Haha ska bli sjukt kul att se vad alla klär ut sig till. Harry Potter är temat för vårat lag ;)
 
 De som är med är:
Linda - Yngve 80-90cm
Tove - Amoure 90-100cm
Johanna - Mary 100-110cm
Lollo - Goldie 110-120cm
Linda - Facette 120-130cm
 
 
 
 

Barbacka

Blev lite barbacka idag och långa tyglar först i ca. 15 min. Mingus var duktig, red inte så seriöst men här är en film från idag. Dock urusel kvalité :(

Börjes invigning sthlm - så inte värt!


åkte till börjes och gick runt där! men hur värt var det att få köa i typ 3 timmar för att få ca 100 kr billigare.. Nej så vi gick ut utan nånting :/ ska nog till stallet snart!


Äta rosett ;)

Var bara tvungen när jag såg att Mingus åt rosetten på bilderna hahahah!

Svar på tal / Märkesgrejer för att visa upp på bloggen?

Är det verkligen sant att man påverkas så mycket av alla hästbloggar? Att man vill ha märkessaker och snyggt & matchat för att "visa" upp på bloggen. Läste detta inlägg och själv vet jag inte om jag riktigt håller med. Isåfall när det blir så tycker jag det verkligen har GÅTT ÖVER gränsen för längesen. 
Jag matchar för jag älskar att matcha verkligen inte bara för att jag vill visa upp det på min blogg. Matchar också även om ingen fotar eller filmar. Det händer ju att jag inte matchar också! Visst jag kan hålla med om att man spenderar grejer på saker man tycker är snyggt!
Man ska inte döma personer efter deras utrustning, sen när gjorde utrustningen dig bättre på att rida?
 
Tror ni att ex Linnolsson hade haft mindre läsare om hon inte hade haft snygg utrustning?
Det tror jag verkligen inte .. Hon hade varken ridit sämre utan märkesschabrak osv.
 
Fast när det kommer till sadlar så kan jag delvis förstå att man kan få bättre sits i en bra dressyrsadel! Fine. Eller en bra hoppsadel! Men en hjälm eller ett schabrak gör dig inte bättre. Du kan rida lika bra i en plasthjälm som en john whitaker hjälm, som i ett hööks schabrak och ett scapa schabrak.
Frågan är vad du vill lägga pengarna på! Eller vad du är tvingad till att köpa
andra gången Natta skulle pröva Mingus hade hon inga ridgrejer :) = Ett billigt schabrak, gummistövlar, mjukisbyxor! 
Här kan man se klart och tydligt att Natta är en grym ryttare trots utrustningen, så IN YOUR FACE ni som tror man rider bättre med snygga schabrak, dyra träns, märkesgrejer och allt vad utrustning heter !
 

Dressyrträning för Lisa

Planerna blev ändrade och det blev lektion istället! Idag var han inte ett DUGG het eller stark vilket var super. Vi jobbade med koner på en 15 metersvolt i skritt, skänkelvikningar sicksack mellan konerna. Sen stretchade vi ut hans högra bakben genom att gå på en liten volt och böja mycket innåt och in med hans rumpa. Efteråt blev han supermjuk & lösgjord! Fick ett mycket bätte tramp och jobbade på jättebra.
Galoppen var nog våran bästa galopp!! Grym ponny:D

Sov hos Miccan

Igår sov jag hos Miccan, därav uppdateringen. Igår hade vi jättekul! Idag ska jag tömköra Mingus med hjälp av Johanna sen rider vi nog ett tag och gör av med energi eftersom han är jättepigg! :)

Bilder från dressyrträning för Nina Bengtsson #2

Fick 52 bilder till från Nina träningen av Lalla, så det kanske kommer lite till sen! :)

Gymnasiemässan

Någon som ska på gymnasiemässan i Älvsjö idag? Jag kommer att stå där från 16-19 tror jag vid Realgymnasiet. Så kom gärna fram och hälsa om ni ser mig! :)
 
Haha vet inte om jag är den rätta för att stå där men det lär väll märkas! ;)

Hoppträningen!

Idag gick hoppträningen inte så bra, Mingus var pigg & het. Blev ett stopp och Erin ramlade av :/ Jag satt upp i slutet och hoppa låg bana och sen hoppade Erin igen och då gick det bra iallafall!
I love this pony so much ♥

Bilder från Fornboda, Erin & Mingus ♥

Snart = Kolla på Erin när hon hopptränar :)
 

Tyck till om bloggen!

Är den bra, dålig, rörig? Säg exakt vad du tycker, tar gärna kritik! :)
Vad tycker du saknas med bloggen? Kom gärna med förslag! 
 
Är det något ni annat ni undrar? Om vad som helst, ridskoletiden, Mingus, Kaye osv.
Tacksam till alla som svarar då jag kan förbättra bloggen genom att veta vad ni tycker! :)
 

Shoppinglista till Horseshow:

Nu närmar sig Stockholm horseshow med stormsteg, här är en shoppinglista. Grejer jag ska kolla efter ;)
 
Paddar med kardborre:
Matchande dressyrschabrak & lindor. Bildkälla
Ridstrumpor, kanske equiline då dom är typ do die for. Hur sköna som helst!
Nytt pannband!
 
Kanske ett par helskodda ridbyxor om jag hittar några fina för ett helt okej pris.
Och sen blir det väll kanske några spontan köp av hästgrejer kanske? ;)
 
Kommer bli så pank och låna på bank  Någon kan ju gärna få sponsra mig av dessa grejer!!
 
 
 

Knäpp Mingus

Dagens uteritt gick ju .. jättebra!? Red längst bort på andra sidan vägen, och Mingus tittade på massa grejer. Då vi galoppera hoppa han i luften för en fågel, tog bettet och försökte ökaökaöka helatiden. Jag fortsatte att galoppera till slutet då man vänder. När vi var längst bort och skulle vända och SKRITTA. Gick inte att skritta!! Han taktade, gick i skänkelvikningar hoppade, studsa och galoppera samtidigt! Totalknäpp! Det läskiga var att de var diken på sidan som en å med vatten i, därav vågade jag inte rida om han skulle få för sig att halka i det eftersom han var överallt och ingenstans och stigen inte var så stor. Så jag fick hoppa av han i farten för han vägrade att stå still. Vi hade ridit till Stjärnborg och jag fick gå hela vägen tillbaka, måste vart minst 2 km. Efter ett tags skrittande lugnade han ner sig lite. Fick rida i ridhuset lite så han inte skulle sticka och ha kontroll! Gick inte bra!
Haha bildserie på en knäpp Minge & Erin från i somras!

Film från igår!

 

Stöveln Interceptor på SIHS!

Mountain Horse ska lancera sin nya stövel Interceptor på Globen nu i december och den finns endast  i begränsad upplaga i utvalda butiker. Alltså först till kvarn.

Vad tycker ni om den? Jag gillar inte mönstret där nere. Visst att det är annorlunda men det såg inte snyggt ut. 

HISS / DISS

 


Älska livet när man har studiedag! ♥

Idag är en bra dag! Ingen skola idag & imorgon. Ska passa på att rida ut på Mingus nu när det är ljust, har aldrig möjlighet till det på vardagar bara när det är kolsvart.. Men bara för att det inte är någon skola får man väll göra lite läxor som ligger och väntas på att lämnas in. Får försöka att beta av grejer så man slipper göra det i sista sekunden. Igår läste jag ut en engelska bok och skrev om ridpasset i min Riddagbok. Det som väntar är blandannat en hästuppsats och idrottsinlämning. Klockan 5 ska jag kolla på Natta när hon rider på Högvreten och sen ska hon sova hos mig! Man får passa på när man är ledig helt enkelt! ;)
Idag kommer bli en kul dag! 

Länkbyte - PONNYSMURFARNAS.SE


Länkbyte med Tova & Lina. Kika in deras blogg som handlar om Linas d-ponny & Tovas sköt d-ponny. Jättefin blogg med bra inlägg, super uppdatering och fina bilder! Ni kommer inte att ångra er! :D
 
Klicka på bilden för att komma till deras blogg eller HÄÄÄÄÄÄÄÄR!

Bilder från dressyrträning för Nina Bengtsson #1

Haha vet inte vad som hände med sitsen på de sista bilderna, men ponnyn är iallafall finis! :D
 

Dressyrträning för Nina Bengtsson

Dagens dressyrträning gick superbra överlag, rätt het i galoppen och efter galoppen. Först började vi trava runt fyrkantsspåret i lättridning, fick bra tips till att få honom stadigare och lägre i formen. Han blev faktiskt ovanligt fin i lättridningen mot hur det brukar vara. Sen satt jag ner och höll stadigt på tygeln, red skänkelvikningar längs långsidorna. Mingus flyttade jättebra förutom att rumpan hade kunnat varit något mer rak eller så! Men annars grymt. När vi jobbat ett tag galopperade vi på volterna, då blev han het i sitt svåra varv. Där fick jag också tips! Sen i slutet red vi halvt igenom i förvänd galopp och sen travade vi i nedsittning för att få dom lugna & sen trava av i lättridning. Nina sa att jag hade en bra position i sadeln hela tiden! Och att han var lite het men sen sa hon "Oj vad fin han var stundvis!" Jag blev så glad!! Mingus fick lovord från en grymt duktig tränare! Inte varje dag ♥
 
Jag är jättenöjd med Mingus! Av en ridlektion på ca 7 elever för Nina, så lärde jag mig massor. Tänk då en privatlektion!
Bilden är från hans svåra varv där han var lite het!

here we go!!

första gruppen rider nu, ska fixa Mingus nu! :)


Taggad till dressyrträning för Nina Bengtsson!

Nu ska jag ta bussen och tåget till Solna ridskola! Ska vara där 8 sen kommer Sabine och Mingus dit senare. Eftersom jag rider i den andra ridgruppen. Allting är packat! Kameran är laddad! Ska bli kul att höra om vad Nina säger om Mingus. Hoppas det går bra! :)
 

Håller på att fixar för fullt inför imorgon!

Nu ska vi åka till stallet och kvällsfodra alla hästar. Sen ska jag smörja allt inför imorgon och packa in allt i bilen så det är helt klart. Är så grymt taggad! Vilken chans att få träna för en elittränare i dressyr! Det kommer bli en dag jag sent kommer att glömma! Kommer att skriva om träningen och lägga upp bilder & film imorgon

Grymmast! = Erin & Mingus

Erin och Mingus var verkligen grymma idag!
Här är filmerna från dagen. Gud vad kul det var att se dom hoppa med stor GLÄDJE. Mingus tyckte det var så himla kul, det såg man verkligen på honom. Erin fick även beröm av någon annan där som sa att de var jätteduktiga osv! Det var även nån annan som sa att de hade snygg outfit! Är så stolta över dom, ååååh vad glad jag är, så himla kul :D ( sist de åkte iväg på tävling ramlade Erin av 2 ggr )  och nu bara leverarar dom nolla i båda! Vilken comeback :D
 

Ett år går mycket fortare än vad man tror!

Snart har vi haft Mingus ett helt år vilket känns helt sjukt! Vad tiden går fort, när man har roligt ;) Nu ett år senare visste jag inte att vi skulle ha kommit hit där vi är idag.
 
Men alla motgångar har vi kämpat med att vi kom ur sadelsvackan, problem med galoppen, slå sig fri mycket, slippa undan arbetet och you name it, och det är jag galet stolt över att vi tagit oss igenom trotsallt.
Fine att min ponny har tävlat LA1 det betyder inte att vem som helst kan sitta upp och rida LA1 på honom. Visst kan en duktig ryttare göra det men jag själv skulle inte kunna göra det de första jag gjorde! Jag har nu tävlat LC:1, LC:2 fälttävlandsprogrammet 2011 med Mingus, vi känner oss redo för nya utmaningar men vill samtidigt inte gå för snabbt fram. Nästa år startar vi ponnyallsvenskan LC:1, final = LB:1. 
LC:1 känns lekande lätt med travvolt hit och dit lite snett igenom, serpentinbågar och 20 m galoppvolter och sen klart, men vi får la se vart vi tar oss vidare sen! 
Hade tänkt för skojskull att testa rida igenom LA1 på Mingus någon gång eftersom jag lärde mig det sen Natta tränade!
Procenten är ju olika i sig, olika domare osv.
Men vi har fått allt från 51% den sämsta tävlingen i sommras till 67 % senaste tävlingen!
 
Som folk säger " det tar typ ett år att lära känna en häst för vissa mer och vissa mindre."
 På våran ettårsdag den 10 december 2012 kommer jag fixa en fet film med ALLTALLTALLT jag har i kort och film kortfattat allt ifrån fail till framgång, från första pay and jump till våran senaste tävling och avramling på tävling massa träningar uteritter osv! Det vill ni inte missa ;)
 
 
 
 

grym ryttare och ponny!


Nolla rakt igenom :') <3

Pay and jump Fornboda!

Nu åker jag med Erin & Minge på pay and jump 60 & 70. Hoppas det går bra för dom nudå!
Kamerorna är med i högsta hugg! Film och bilder kommer ;)

Bytt ut bilderna i headern!

Vad tycker ni? :)

Lillskiten tillbaka!

Nu har min lillskit kommit tillbakaaaa aka nikon d3000. Fick ett helt nytt objektiv eftersom jag hade misshandlat det gamla typ :$ Nu har jag iallafall två kameror igen + 3 objektiv. Skulle endå vilja köpa något nytt bättre objektiv men dom är ju sjukt dyra :/

Klar i stallet!

Idag fick hunden följa med till stallet, vilket gjorde att man typ blev handikappad haha. Erin red iallafall lite på slingan och volten. Mingus var superpigg fast det gick bra endå! Nu är allt fixat inför morgondagen.
 Nu ska jag fixa mig och sen åka på middag hos min morbror :)

Tagga stallet!

Snart ska vi åka till stallet och ponnyn. Massa fix inför morgondagen och bara stallmys. Tar med mig kameran och fotar Erin  & Minge lite smått så det kommer bilder från dagen ikväll! Uteritt står på schemat! Imorgon blir det pay and jump med Erin och Mingus på Fornboda där jag prakticerar. Jag är taggad på att följa med och peppa dom & fotta och filma. Har inte några höga förväntningar med tanke på hur det varit förut. Hemma gick ju kanon men det är nog en annan grej! Hoppas att dom kommer runt och att Mingus tycker det är kul!
Är det någon annan som ska dit?
Fick tillbaka blogginspirationen jag gått och väntat på ett tag, nu kör vi!
För att nå toppen - Måste du nudda botten

Sånt jag stör mig på.

1. De som skriver smileysar i varje mening.

- Det ser bara fult och löjligt ut, okej men EN smiley men man behöver ju inte skriva 10 st i ett inlägg?

2. Alla som tror att dom vet allt, tror dom är "bäst", "smörar"

Blir såå trött på det. Varför?

3. De som inte kan glädjas åt andras framgång

Behöver väll inte förklara vad jag menar med det.

4. Personer som klankar ner på folk.

Inte okej nånstans.. Okej med konstruktiv kritik men annars så taskigt.

Va med dom du mår bra med och dom som gör dig glad!

Mina vänner är dom bästa <3

 


Hemma från Högvreten!

Ska nu kolla på Xfactor och se vem som åker ut! Natta hoppade Fleur och det gick jättebra! Sen övade hon på LA1 så då skulle jag kolla om det var rätt och sen sprang vi det, så nu kan jag typ det.  Imorgon ska Erin rida Mingus och fixa allt inför söndagens pay and jump! Jag hoppas verkligen det går bra, spännande! :)

Bondgård

Idag har vi varit på en bondgård med klassen i Huddinge också, så inte värt att åka en buss i 2394449 år och sen va där ett tag och sen åka tillbaka. Aja nu är jag hemma iallafall och hade tänkt att åka till Natta snart. Ikväll ska jag kolla när hon hopptränar Fleur och sova där. Såkallat bästismys :D
Tar med datan så jag kan uppdatera er lite! 

Mingus idag!

Idag så red jag på Mingus i ridhuset, först hade jag sporrar men sen var han så pigg så det behövdes inte! Stack lite smått i galoppen, jag måste bli bestämmdare och sitta kvar mer samt inte släppa ett skit på yttertygeln. Sen var han fin i övergångarna i skritt och trav tills det blev galopp igen! Sen fick Martina rida Mingus och jag trava av Juni lite, och gud vad fin han blev. Superfin! :)
Gammal bild. Jag känner på mig att det kan bli intressant på måndag när jag ska rida för Nina Bengtsson i en grupp med ca 7 hästar till i dressyr. Kanske slutar som på ridlägret haha då jag fick rida själv på en volt, han lär vara bra pigg alltså! Bra att jag kan få hjälp isåfall, plutte. Kommer inte rida något mer fram tills Nina träningen då Erin rider, fredag, lördag & söndag. Men jag följer med till stallet endå på lördag & söndag! :)
 
( Bloggen är inte det första som prioriteras då jag har varit i stallet och ska nu plugga till ett prov i sista sekunden såhär på kvällen därav den sämsta uppdateringen.. Har lite panik över alla uppgifter vi ska lämna in när man vill prestera på topp i dom speciellt i hästuppgiften.. Vilket jag kanske inte kommer att lyckas med! När jag får tid ska jag sätta mig och skriva inlägg! )

till stallet


för att trimma dressyr med Minge i ridhuset! :)


Longerar Angeloo

Victoria filmade lite när jag longerade Angeloo. Är inte direkt ett proffs menmen ;)

Hoppträning för Leif Hörberg

Idag var det hoppträning för en ny tränare som jag aldrig har tränat för! Vi hade ganska basic övningar idag, blandannat ett enkelhinder på ena sidan och fler studs på andra sidan. Vi skulle få en bra takt och tempo samt lita på hästen. Mingus hoppade allt utan att tveka och alla hopp blev bra, inga stopp-hopp när han stannar till och sen hoppar. Leffe berömde mig över att han tyckte att jag "passar ihop med Mingus" haha och att jag red skitbra. Så det var kul! Tyckte faktiskt att vi fick bra språng / flyt. I slutet låg de sista hindrerna på 90 & 80 typ! Tror att så småningom när vi tränar får Leffe och får in bra tempo osv så kommer det nog byggas på flera hinder! Han sa även att om man höjer det minsta lilla för mycket till Mingus så skiter han i det typ & vägrar för han vet höjderna. Men att vi ska fortsätta som vi gör så hoppas vi att Mingus självförtroende stärks mer & mer, sakta men säkert.
Bild - från tusseträning i våras! 

Prakticerat hos Haking


Först mockade jag 3 boxar och sen åkte vi till Lövsta och kollade när Niclas tränade Centoo. Tillbaka i stallet fick vi longera Angeloo efter Niclas, hon gjorde massa bocksprång och sånt i början, haha. Sen borstade vi hästarna och sköldje doms hovar i spolspiltan, sen var vi klara för dagen. Sjukt fina hopphästar de där asså. 
Lägger upp en film när jag longerar Angeloo sen :D
Fotona står Victoria & hennes iphone för ;)

Val att skaffa egen häst - Väsby Ridklubb

Innan jag skaffa egen häst red jag på Väsby ridklubb. Red mest b & c-ponnyer där i fleraflera år. Tyckte somsagt det var dags att gå vidare när jag slutade där och jag har lärt mig så sjukt mycket sen dess så jag ångrar inte en sekund att jag sluta. Visst saknar man alla kompisar och favvohästen där. Men annars att skaffa en egen häst är ju en helt annan sak, där flera nya möjligheter öppnas. Utvecklingen stod rätt still innan kände inte att jag lärde mig så mycket då jag red på ridskola 2-3 dagar i veckan med ca 10 andra ryttare med på samma, nu är jag en mycket bättre ryttare kan jag säga helt ärligt.
Det bästa valet för mig var då att skaffa en egen häst. Fast glömmer inte att Väsby lärde mig mycket. Lärde mig att rida bråkiga Hector som bara ville ha av mig på tävlingar, till att rida den rädda Yoker som inte ville hoppa så mycket men som hoppade nästan allt med mig. Min favorit som jag hade på hoppspecial, dressyrspecial & ville ha han i vanliga gruppen helst. 
 
Här är ett urval av flera bilder från Väsby ridklubb med andra ponnyer och mig! :)

Praktik

Nu är det praktik igen som gäller efter 5 veckor på Solvalla. På fornboda hos Niclas! Victoria ska även prakticera med mig vilket ska bli mycket roligare! :D
Ögon bild från instagram.

Lyckan som uppstår när Mingus svullnad är borta helt!

Dom bästa <3 Mingus svullnad är helt borta! Så ska hoppa imorgon om han inte är svullen igen vilket han antagligen inte är med tanke på att han fick en smäll och nu har de gått ner helt. Jag var så orolig att hans svullnad skulle vara kvar! Gud vilken tur vi har.

Dagen

Var inget speciellt i skolan. Jag åkte direkt hem till Natta sen, och földje med henne och kollade när hon red Korvete på Högvreten. Det såg jättefint ut! Erin har inte varit i stallet än men tror hon skulle åka upp nu och fixa allt och kolla benet. Så jag hoppas hans ben inte är svullet :/ Nu väntar jag på Victoria som ska sova över hos mig och prakticera med mig imorgon! :D

Nothing can take you away from me!

Ska till skolan nu, Mingus går ut i sin hage som vanligt då det är "farligt" att han går med andra hästar. Det är bra att han rör på benet och eftersom han inte är halt är det ingen fara. Det var mest det jag ville säga, skriver om benet blivit mer svullet, mindre eller oförändrat sen när vi varit i stallet. Fick lite panik därigår när Erin ringde mig men det kunde ju gått 1000 gånger värre. Usch vill inte ens tänka på vad som kunde hänt.. Han hade lika gärna kunnat dra med sig boxdörren och blivit prejjad av den och benet hade ju typ pajjat då eftersom det satt fast. och då vet jag inte vad jag hade gjort.. 
Min andra halva, med dig vid min sida. Klarar vi allt. Det viktiga är inte en hoppträning nu i veckan, bara du blir bra så blir allt bra..! 

Vad som hände med Mingus:

Det var många som undrade vad som hade hänt med Mingus. 
Han hade rullat sig när han skulle resa sig upp  hamnade han under krubban och fastnade där, så han sparkade och sparkade och försökte ta sig upp, rev nästan ner väggen, och välte vatten från vattenhinken över sig så han blev blöt och tillslut kom han upp på något sätt. Själv var jag inte där :/
 
Som tur var klarade han sig med ett svullet ben och blod. Inte halt heller! Verkligen tur, men vi får hoppas de är bättre imorgon också, Erin ställde in dressyrlektionen så han ska prommeneras imorgon med!
 
 
 

Känslan när Erin ringer och säger att Mingus är skadad..

Mitt hjärta hoppas det blir bättre.. <3

Dagens ridpass på Baldi

Idag fick jag rida en jättesöt c-ponny, Baldi. import holland
Vi hade dressyr och dagens övning var att rida på volterna i båda varven runt koner så det blev som en fyrkant. Man skulle rida nära konerna som möjligt och vända för skänkelhjälperna. Baldi var faktiskt jättefin stundtals, men när han tyckte det var jobbigt fick jag driva mer. I galoppen blev han het och ville tränga sig inåt, men det fick han inte, fick till det ganska bra i galoppen i slutet!
Väldigt fin liten ponny!

Veckans hästplanering + Mingus

Måndag: Solna ridskola m skolan, Mingus vilar eller prommeras / skrittas
Tisdag: Erin rider lektion för Gun
Onsdag: Hoppträna för Leif med Mingus + ( Praktik fornboda )
Torsdag: ?
Fredag: ? 
Lördag: Uteritt m Erin dagen innan fornboda?
Söndag: Pay and jump fornboda Erin 60+70
 
Oklara frågetecken på torsdag och fredag, det beror helt på. Kanske långa tyglar om någon dag om vi hinner köpa gramantyglar, eller bara ridning. Det tråkiga är att jag inte kan rida ut på vardagar då jag kommer till stallet tidigast halv 5 då de redan är kolsvart innan man hunnit fixa hästen :( Därav inte många uteritter just nu vilket är jättejättesynd eftersom både jag och Mingus älskar att rida ut :(
 
Grym vecka helt enkelt, och det var tydligen hoppträning nu på onsdag! :D Taggarå!
Ni glömmer väll inte bloggen? :)<br />
<a href="http://tvaryttareenponny.blogg.se" class="" onClick="javascript: window.open('/externalLinkRedirect.php?url=http%3A%2F%2Ftvaryttareenponny.blogg.se');return false">http://tvaryttareenponny.blogg.se</a>

LC:2 Vinst

Nu tänkte jag skriva om dagen. Tog ca 10 minuter att lasta idag, men det berodde nog på att vi var lite stressade, men då vi lugna oss gick det bra igen! :)
 
På framridningen: Var han sjukt taggad, ville galoppera om han fick välja själv. Stack litelite i det svåra varvet, steppa lite på stället och så men inte mer än så. Gjorde massa övergångar, han var duktig och reagera precis som jag ville på skänkeln i övergångarna! Garvade mest lite och var glad åt hans pigghet.
 
Väl inne på banan: Började med lite galopp och lite taggad, men det löste sig när vi red upp. Kändes som vägarna kunde ha varit bättre osv kändes som jag red lite slarvigt sådär men dommaren nämde det inte förutom en dålig hörnpassering som var den dåligaste på banan, men fick endå en 6:a där satt. 
  
Fick 6:or och 7:or rakt igenom hela programmet och en 8:a på en volt! 
Jättenöjd med min ponny! :''D
 

bäästa Mingus <3så grym!!! :) <3

LC:2 KM Väsby ridklubb

Nu ska jag snart åka till stallet, tävlingen börjar klockan 1 så det är lugnt. Ska även knoppa nu på morgonen. Målen  för dagen är att helst rida på ca. 60%, blir nog nöjd om jag får 55-60 %. Bryter ihop om jag får 54,99 seriöst!  Fast det beror helt på hur Mingus känns idag, om han är helt galen så nöjer man sig självklart om man tar sig runt utan missar 24/7.
 


Det är så vi planerar att komma ut imorgon från banan då:

Nejdå.. helt ärligt så blir jag glad om vi klarar banan med att han inte ska vara hyper och flytta ut och in baken 24/7 och chilla med livet. Kvällsfodrat för inte så längesen och nu hade jag tänkt att smörja de sista grejerna här hemma och sen får jag väll dra mig till kojs! 
 

Provlastat

Åkte nyss upp till stallet för att provlasta Mingus & Yngve som kanske ska åka tillsammans till tävlingen imorgon. Det gick superbra, båda hästarna var jättelugna. Så det känns säkert om dom två åker! :) Dessutom gick Mingus på först trots att lampan inte var på och det var kolsvart, han var inte ett dugg nervös. Han bajsade inte ens! Ska snart upp igen 3:de gången för idag till kvällsfodring / tävlingsfix!
Ovisade bilder från i sommras innan vi åkte till ridlägret. Ger inte bilder värsta sommarkänslan? 
Om Erin inte skulle haft tjocktröja och väst ;)

Kravlöst på slingan

Idag red jag ut med Natta på slingan. Hade inga krav lät han trava och galoppera av sig lite i båda varv, sen nöjde jag mig med det. Hoppas att vi inte behöver tjaffsas imorgon på tävlingen. Anledningen till varför han inte vilade idag som han egentligen skulle är för att han har en massa energi han behöver bli av med + gårdagens hårdpass. Tycker inte dom ska vila efter ett hårt ridpass, isåfall promeneras för hand/skrittas/tömköras osv. Blev iallafall ett lugnare ridpass. Ja kan lova er att jag har feta träningsvärken sen igår hoppas de är mindre imorgon..
 

Filmer när andra rider Mingus!

Ni ser på filmen vem som rider :)
 

Aldrig haft så ont i kroppen efter ett ridpass!

Envis ponny var bara förnamnet. Hela veckan har det varit lite jobbigt i vänstervarvet och det var bara frågan när bomben Mingus explodera. Idag har vi gjort skänkelvikningar i galopp, comboysvängar, ut och in bakdelen och vet inte mer vad vi gjort. Ja ponnyn var helt crazy. Jobbade sjukt mycket i vänstervarv! Först då jag fatta galopp stack han iväg och sprang runt där på volten, tappade nästan balansen och var nära på att gå omkull kändes det som. Så jag blev tvungen att ta ner han i skritt och köra övergångar mellan skritt och trav ett lååångt tag innan det blev lite okej. När det var bra fick jag köra småsmå galoppsträckor så han inte kunde dra iväg, då han är sjuuukt stark iallafall idag. Inte likt Mingus men det finns inget så mycket att göra när han är på det här humöret. Energin var gånger tusen minst sagt. Sen red jag igenom LC:2 med massa folk i ridhuset och massa fel pga dåliga vägar / övertaggad polle. Han höll inte på lika mycket iallafall! Sen fick Amanda testa honom ett tag men då hade jag typ redan ridit en timme. Gick jättebra vad jag tyckte med tanke på hur han var. Då jag satt upp igen så skulle jag rida LC:2 lite mer vilket gick betydligt mycket bättre. Somsagt vissa dagar kan Mingus vara som han är men andra dagar är det som bortblåst! :o
Tack Amanda så jättemycket för hjälpen idag!!
Det som är riktigt bra är iallafall att jag verkligen har lärt mig från Lisa hur man gör då han är såhär. Och ja det är roligare att jobba med en suuuuperpigg ponny om man jämför med en superseg!
Och jag är sjukt glad eftersom han bokstavligen älskar att fatta galopp nu! 
Ja fick sitta kvar hela tiden i sitsen och oavsett då han flytta in sig / flytta ut sig så fick jag fortsätta och vinna över honom. Det här passet behövdes verkligen!! Jag fick vara ännu envisare än Mingus och oavsett fast han var bråkig berömma honom i de bra stunderna!

Äntligen fredag!

Idag har jag tänkt rida igenom LC:2 en sista gång inför tävlingen. Åker direkt efter skolan till stallet. Amanda ska hjälpa mig lite med att rida bra vägar oså! Kan ibland rida lite slarviga vägar vilket är helt onödigt eftersom man tappar massa poäng på det. Man kan inte mer än göra sitt bästa ;) Efter stallet blir det fredagsmys hemma med bästa Natta. Ska kolla på Xfactor så klart. 

 

Mingus i sommras


Hittade gamla bilder från när jag blev trampad

Mingus blev rädd för en vattenkanna och då satt jag på huk.. Han hoppade på mig lår, såhär såg det ut några dagar efter! :(
Bleekaaa been eller vad?

Instagram @ Sarahermansson

Inget roligt att berätta om dagen då inget har hänt nästan. Erin rider Mingus idag så jag har bara varit hemma idag! 
Ni kan följa mig på instagram, brukar uppdatera rätt ofta och så med bilder på mig & Mingus mest. 
 
 

Ogillar / Gillar just nu

Gillar:
- Mingus har MASSA energi!
- Tävling på söndag!
- Träning för en elitryttare snart
- Snart globen horseshow 
- Mina underbara kompisar
 
Ogillar:
- Så jävla kallt ute
- Det blir bara mörkare och mörkare!
- Ämnet naturbruk

Diss till RMS

Jeans kollektion som några har gjort. Tycker inte den är snygg någonstans, den grejen jag skulle tänka mig ha är sadelöverdraget isåfall. Tänk rocken med jeansridbyxor. Usch aldelles för mycket jeans för min smak. Och ett jeansskärp med ett bett som spänne? Skulle aldrig få för mig att köpa det. Jag föredrar jeans (byxor)
 
Vad tycker ni hiss eller diss?

kollat på hoppträning för Leif Hörberg

Erin var med på Mingus och det gick jättebra. Han hoppade allt med mycket glädje. Pigg och glad ponny! De var jätteduktiga! Roligt att kolla, men ännu roligare att rida! ;) Nästnästa vecka är det dags igen för mig att hoppträna och jag är redan taggad inför det! :D
Erin & Mingus - Jag & Mingus. ♥

mot nästa stall!

Nu ska jag åka vidare mot nästa stall. Det var kul att köra storhäst bara väldigt kallt. Vi körde två varv på skogsbanan och sen tillbaka. Där fixade vi massa i stallet och sen slutade vi :)en bild på Sigge, hästen vi körde!

Mål & planer inför 2013

Har inte så mycket planer inför nästa år. 
Ett långsiktigt mål i dressyr / dröm är att någon gång starta LA med Mingus med ca 55-60% , men vi får se hur det går kanske inte nästa år!
 
Mål att få 65% i LC!
Tävla något nytt program med godkänd procent!
 
Planerna hittills Dressyr 2013: 
Ponny allsvenskan division 3 i tre omgångar LC:1 + LB:1(i finalen) 
 
Sen hade jag väll tänkt att åka ut på några lokala dressyrtävlingar på LC-LB nivå, har inte tänkt ut nån speciell tävling.
 
I hoppning 2013 har jag inte så många mål, träna terräng och kanske hoppa någon liten tävling/pay and jump 70cm? Pay and cross vore också kul. Ev p60
 
Långsiktigt mål om så möjligt: Nolla 80. Tävla omhoppning 85 lokalt och bli dubbelnolla är mer en dröm med Mingus men vet inte om det kommer gå!
 
 
 
 

Jag är bara så glad just nu :)

Kanske beror på vädret som är jättefint?  Just nu sitter vi antagligen och äter på Solvallas restaurang, idag blir det sista dagen på Solvalla vilket är både lite skönt men endå tråkigt. Dels kommer vi inte få sovmorgon men vi kommer slippa sluta klockan 5. Idag kommer jag få köra storhäst, är liiite nervös faktiskt då jag aldrig gjort det. Men det ska nog gå bra. Senare ska Erin hoppträna för Leif Hörberg jag kanske åker och kollar på det. Om jag har rätt kommer Mingus vara galet pigg, och överladdad lite glädjeskutt hit & dit! Vill kolla men får se om jag orkar. 
 
 

Utlottat länken

Klicka på bilden för att komma till bloggen! :)

Piggelinponny igen!

Red ett pass i ridhuset. Mingus är riktigt pigg nu för att vara Mingus. Igår hade han också varit pigg, samt i förrförrgår. Han var taggad på  att fatta galopp hela tiden. Men jag blir bara glad då han fattade direkt, alla galoppfattningar satt perfekt :') Vi som haft problem med det. Ena varvet i galoppen var han mjuk och samlad medan det andra varvet var hejvilt då han körde upp huvudet lite och la in några skutt, ville springa lite. Jag hoppas att jag kan rida för Lisa på fredag så jag kan få hjälp att omvandla energin så han blir mycket stadigare och finare i ex övergångar, där det lätt blir mot handen när han har så mycket energi. Jag tycker det är jätteroligt att han är pigg men då jag inte är van vid det så kan jag inte rida han så jättebra då! Gjorde iallafall lite skänkelvikningar, utåtställde oså jobba på volter och delar ur LC:2. Efteråt gick jag ut på volten och gick med honom och tränade lydnad ett tag. :) Min lilla busponny!
Lägger ut länkningen imorgon istället innan jag åker till Solvalla! :)

Mellanlandar hemma - nu mot stallet

Hemma nu typ två timmar försent på grund av SL. Tågen kom aldrig så det va kaos, massa folk överallt! Roligt att den var den dagen då jag fick slutat typ 40 minuter tidigare och vi sprang allt vad vi kunde för att hinna med tunnelbanan likaså tåget. HELT i onödan! Vad jag hatar att stressa och vänta.. Nu är jag hemma och har precis ätit lite mjölk med flingor så nu ska jag vidare till Mingus! 
Hoppas eran "hemresa" varit bättre än min ;) 

Vad tycker ni? Svara och vinn länkning!

Ny fräsch höstheader eller vänta och byta till en vinterheader då det blir snö och man kan fota massa fina vinterbilder?
Av alla som svarar lottar jag ut en länkning ikväll på min blogg med över 100 läsare per dag!
 

Ridpass på storhäst!

Idag fick jag rida en stor häst, vilket var jättelängesen. Vi övade på galoppfattningar på böjda och raka spår i trav och skritt. På långsidan skulle man fatta varannan höger galopp och varannan vänster. Charlie var taggad och så fort man la till skänkeln fattade han direkt. Väldigt ovant för mig då Mingus är lite mer svårfattad men kan ju bli jobbigt då han helst ville fatta tidigare. Jag kände att jag inte kunde rida ihop honom så bra och han var rätt skumpig så det gick väll inte så bra, mot slutet blev det åtminstone bättre. Roligt var det iallafall :)
 
Bildkälla

Rolig video @ Heliumballong

 
Jag, Jennifer och Felicia! Dör åt oss haha! ;)
 

* Hästar före Mingus.

När vi skulle köpa häst hade vi verkligen otur! Vi köpte nämligen två halta/orena hästar innan Mingus, som vi då lämnade tillbaka. 
 
-Trixie. Sto född 2000, import. Danmark
Den 13 augusti köpte vi Trixie, men det visade sig att hon är allvarligt halt på två ben, så hon åkte tillbaka till gamla ägarna den idag, 16 september.
 
 
Paintball 1997, Import holland tror jag. Tävlad LB hoppning, men var inte riktigt igång.. Lugn i temperamentet och seg!! Söt och skiljer sig från mängden med sina prickar :') 13/11 - 24/11 2012 hade vi henne.
Ni anar inte hur himla glad jag är att de här hästarna INTE gick igenom nu i efterhand även fast vi var ledsna då det hände. Men nu har vi ju bästa Mingus <3 
<b><font size="4">♥ Mingus</font></b>
<div><b>Besiktning på torsdag!</b></div>
<div><b>Mer bilder och mer info :)</b></div>
<div><a href="http://tvaryttareenponny.blogg.se/" class="" onClick="javascript: window.open('/externalLinkRedirect.php?url=http%3A%2F%2Ftvaryttareenponny.blogg.se%2F');return false">http://tvaryttareenponny.blogg.se/</a></div>
Tipsat av Malin

Gomorron

Faktiskt är jag glad trots att det är skola idag eller ja stall för min del. Det negativa är resvägen och att jag måste gå upp så tidigt. Varje gång får man släpa sig ur sängen, standard! Igår blev det inte så mycket gjort förutom det jag bloggade om, kollade lite på världscupen i hoppning solsidan och tog en fet powernap med Erin på två timmar. Trötta? Nej inte alls då! Nu hade jag tänkt att äta frulle och sen åka iväg till Solna ridskola. Hörs sen :)
Tänkte lägga upp ett inlägg lite senare om hästarna innan Minge och sen kanske kommer det upp ett roligt videoklipp där jag verkligen bjuder på mig själv! 

Städat i skåpet!

Rensade ut en massa grejer ur skåpet och tog hem en hel full ikea kasse + massa grejer ner till klubbis! Ibland är det lite svårt att få plats med allt juu :/

Fördelar med Långa tyglar

 
 
 
* Det är lätt att komma igång. De flesta klarar att lära hästen det grundläggande inom loppet av några få lektioner.

* Man kan göra det här med alla slags hästar. Det ger därmed goda möjligheter att träna hästar, som till exempel små ponnyer, för att förbereda dem för ridning.

* Man gör hästen starkare och mjukare samt lär dem att gå i rätt form utan att man belastar dem med vikt på ryggen. Man kan använda denna träningsform för att träna hästar som har problem med ryggen, eller som av andra orsaker inte klarar ryttarens belastning. Dräktiga hästar, överviktiga hästar, tunna hästar, gamla och stela hästar eller unga hästar; alla som mår gott av att röra på sig, men som inte kan ridas, kan bli hjälpta av denna träningsform.

* Utbildningsmöjligheterna är näst intill oändliga, då man kan utbilda hästen ända upp till den högre skolan i dressyr. Alla rörelser och övningar man tränar hästen till i ridningen (kanske med undantag av fartträning, då man trots allt ska gå bredvid hästen!), kan man lära hästen på långa tyglar. Fördelen med att göra det på långa tyglar först, är att hästarna har mycket lättare för att göra de svåra rörelserna, om de får möjlighet att i början göra dem utan att samtidigt bära ryttare. När de har lärt sig hur de ska göra rörelsen utan ryttare, blir det sedan mycket lättare för dem att utföra det med en ryttare på ryggen.
 

* Unga hästar som ska ridas in lär sig att gå i rätt form innan de behöver bära vikt. Detta minskar avsevärt möjligheterna för belastningsskador. Dessutom lär de sig många av de hjälper och signaler som så småningom ska användas i ridningen. Inridning av hästar som först blir tränade på långa tyglar, i jämförelse med hästar som inte har blivit förberedda på detta sätt, är till stor fördel för alla parter.

* För hästar som inte har några problem, kan detta bli ett trevligt arbetssätt som omväxling. De flesta hästar kan behöva bli tränade att gå i bättre form, bli starkare och svara lättare på signaler och hjälper.

* Ryttare som tränar på långa tyglar får en mycket bättre förståelse för tygelhjälperna, något hästen senare kommer att uppskatta under ridningen.

* Det är bara att sätta igång! Allt man behöver är ett träns eller en vanlig grimma, ett par långa tyglar (som man kan göra själv av ett långt rep), ett spö (eller en pinne…) och så behöver man förstås en häst (annars ser det väldigt fånigt ut när man håller på).

* Hästar älskar detta! Och de allra flesta människor också.
 
Källa:
 
Här är en film när någon riktig duktig kör med långa tyglar!

Långa tyglar

Som Anna gissade på så testade vi på långa tyglar med Mingus idag. Han var pigg och duktig! Jag körde bara i skritt då det är första gången! Vi tränade på att byta sida när han skrittade, hörnpasseringarna samt förvänd öppna på långsidorna i båda varv där han skulle jobba på 4 spår. Tyckte det var roligt och det gjorde Mingus också! Tränaren var också jättesnäll och vi hoppas på att det kan bli någon mer träning! Det blev ungefär en timme, men Mingus hade massa energi kvar tillbaka i stallet dock var han väldigt duktig och koncentrerad på träningen. Så då blev det lite lydnad innan han fick gå ut! :)
Tänkte lägga upp lite mer info om långa tyglar lite senare, blev dock inga filmer / bilder när jag körde bara några få bilder utanför ridhuset ↑
 

Nu ska vi testa på något nytt med Mingus

Ska träna för en tränare på andra sidan men det är inte vilken träning som helst! Vad får ni se sen :)
Alltså inte nån slags ridning, inte tömkörning heller.
Två söta bilder på nöten i sommras!

Mysoutfit alá Erin & Minge

;
Mina stjärnor älskar er!♥

Nattsvart!

Ridhustiden har börjat mörkt vid halv 5 nudå..! Földje med Erin först till sthlm ridsport och sen till stallet när hon red Mingepinge ute lite men sen blev det förjävla mörkt så då gick hon till ridhuset medan jag fixa i stallet, skulle ha mobilbloggat men det går ju förfan inte :( Har lite fler bilder att bjuda på senare men nu är vi här hemma och väntar på donken! Ibland är livet bra alltså! ♥ Slappdagar ♥
Brusigsvartsvartsvart bild hej!
 

Cancer på häst

Har ni nånsin sätt cancer på häst? Det har jag! De visste inte att det var cancer i början förrens de kollade upp de. I början var "tumören" liten sen efter ca 8 månader växte och blev större!
Ni kan se på bilderna hur det blev efter 8 månader. Den var godartad som tur var (som tydligen inte räknas som cancer för det gör bara elakartade vad jag fattat, men hade lika gärna kunnat varit en elakartad) så det var ofarligt och den ska bara plockas bort! Det kan säkert se ut på flera sätt.
Kan verkligen vara värt att kolla upp om eran häst har någonting liknande!!
Ni får gärna sprida det här inlägget vidare om ni vill, det är bara bra att det här uppmärksammas.
Ska ni låna bilderna får ni skriva att det är mina bilder.
Hästen på bilden är inte Mingus, jag säger inte vilken häst det är då det är helt obetydligt.

Ovisad video

Från klipp när vi var hos Kaye. Bästa<3

Kvällen

Träffade jag Felicia från ridlägret i sommras med Jennifer i Uppsala. Saknat henne jättemycket har ju inte träffats sen i sommras :( Vi gick bara runt lite i Uppsala och åt mat på en thairestaurang och bara hade det kul! :D Synd dock att många som skulle varit med inte kunde :/ Vi köpte en heliumballong och pratade knas haha! Nu är jag bara hemma och hade tänkt att fixa inlägg till er! Har massa halvskrivna och något jag inte riktigt bara vill publicera nu, eller ja gör det då jag känner för det! Kanske om en vecka eller om en månad?
Personligt inlägg ja det är det verkligen.. om en viss häst

 Bästa ni!!

pigg ponny idag!

Idag var ponnyn pigg på lektionen. Fick till massa fina galoppfattningar och tränade massa programdelar ur LC:2 nu är jag taggad på revansch på det men får vänta en vecka ;) Lektionen gick rätt bra var roligt då ponnyn hade massa energi, bra att träna på det med. Ingen film/bilder från idag!  Skriver mer snart om vad jag gjorde efter ridningen hade jättebråttom därav uppdateringen! :)

lektiin nästa!
felicia gästbloggar!

hej alla saras läsare!
mitt namn är felicia och jag driver bloggen www.fillann.blogg.se :) jag är 11 år och rider på vallentuna rk.
jag är nathalies lillasyster ( www.granaryttarna.se )
det skulle vara kul om just du ville följa mig och min blogg.
just nu har jag precis påbörjat en frågestund så du kan kika in och lämna en kommentar om du vill veta något om mig.
om du läser i min header så får du reda på rätt mycket saker om mig! 
vill du göra länkbyte så kommentera eller smsa mig på kik: fffeliciaa
eller kanske vill du att jag ska blogga om något speciellt så skicka iväg en kommentar för det hjälper mig att underlätta bloggningen!
 
puss//felicia     (gamla bilder på mig)
 

dålig uppdatering

Tar nya tag imorgon med bloggen! Nu ska jag vara med min allrabästavän Natta, ha det bäst så länge!Ändrade planer

Skulle egentligen åkt iväg på tjejkväll med några i klassen men nu kunde dom flesta inte komma så det blev inget, istället åker jag till Natta och är med henne och kollar när hon rider på högvreten. Det ska bli kul, men lite irreterande då planerna ändras i sista sekunden!
Nattas söta lillasyster Tilde :D

RSS 2.0