Fördelar med Långa tyglar

 
 
 
* Det är lätt att komma igång. De flesta klarar att lära hästen det grundläggande inom loppet av några få lektioner.

* Man kan göra det här med alla slags hästar. Det ger därmed goda möjligheter att träna hästar, som till exempel små ponnyer, för att förbereda dem för ridning.

* Man gör hästen starkare och mjukare samt lär dem att gå i rätt form utan att man belastar dem med vikt på ryggen. Man kan använda denna träningsform för att träna hästar som har problem med ryggen, eller som av andra orsaker inte klarar ryttarens belastning. Dräktiga hästar, överviktiga hästar, tunna hästar, gamla och stela hästar eller unga hästar; alla som mår gott av att röra på sig, men som inte kan ridas, kan bli hjälpta av denna träningsform.

* Utbildningsmöjligheterna är näst intill oändliga, då man kan utbilda hästen ända upp till den högre skolan i dressyr. Alla rörelser och övningar man tränar hästen till i ridningen (kanske med undantag av fartträning, då man trots allt ska gå bredvid hästen!), kan man lära hästen på långa tyglar. Fördelen med att göra det på långa tyglar först, är att hästarna har mycket lättare för att göra de svåra rörelserna, om de får möjlighet att i början göra dem utan att samtidigt bära ryttare. När de har lärt sig hur de ska göra rörelsen utan ryttare, blir det sedan mycket lättare för dem att utföra det med en ryttare på ryggen.
 

* Unga hästar som ska ridas in lär sig att gå i rätt form innan de behöver bära vikt. Detta minskar avsevärt möjligheterna för belastningsskador. Dessutom lär de sig många av de hjälper och signaler som så småningom ska användas i ridningen. Inridning av hästar som först blir tränade på långa tyglar, i jämförelse med hästar som inte har blivit förberedda på detta sätt, är till stor fördel för alla parter.

* För hästar som inte har några problem, kan detta bli ett trevligt arbetssätt som omväxling. De flesta hästar kan behöva bli tränade att gå i bättre form, bli starkare och svara lättare på signaler och hjälper.

* Ryttare som tränar på långa tyglar får en mycket bättre förståelse för tygelhjälperna, något hästen senare kommer att uppskatta under ridningen.

* Det är bara att sätta igång! Allt man behöver är ett träns eller en vanlig grimma, ett par långa tyglar (som man kan göra själv av ett långt rep), ett spö (eller en pinne…) och så behöver man förstås en häst (annars ser det väldigt fånigt ut när man håller på).

* Hästar älskar detta! Och de allra flesta människor också.
 
Källa:
 
Här är en film när någon riktig duktig kör med långa tyglar!

Kommentarer
Postat av: Nette

Fin blogg! ♥

Svar: tack :)
Sara Hermansson

2012-11-04 @ 16:05:22
URL: http://stallflickornas.blogg.se
Postat av: Emely Björkqvist

jätte fin blogg du har! :)
följa varandra på bloglovin?♡

Svar: åh tack, visst min står som "mingus.blogg.se" där, säg till när du följer! :)
Sara Hermansson

2012-11-04 @ 16:47:10
URL: http://emelybjorkqvist.blogg.se/
Postat av: Emely Björkqvist

följer!

2012-11-05 @ 18:47:11
URL: http://emelybjorkqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0