Lämnar denna blogg bakom mig!

Det har tagits en del beslut med bloggen och mig. Det är så att jag kommer ingen vart med denna blogg mer än de läsare jag redan har. Har varken tid eller ork till att sitta och hålla en hel blogg med färsk uppdatering hela tiden. Därför har jag nu beslutat att börja blogga med min allra bästavän Nathalie Persson som tidigare har bloggat på en annan blogg granaryttarna.se.
 
Vi känner varandra utan och innan och kommer tillsammans att driva en rolig blogg med mycket humor men samtidigt allvar, motgångar och framgångar! Det kommer bli extra kul då vi går i samma klass och allt. Vi har redan ordnat och planerat nästan allt i minsta lilla detalj! Vi båda är taggade till max. I timmar har vi suttit och fixat samt strukturerat inlägg som ni kommer få ta del av.
 
Det var helt enkelt dags att gå vidare nu! Det är det här som har varit hemligt som bidragit till den dåliga uppdateringen, insperationen till den här bloggen har varit på noll enda sen vi tog beslutet. Har därför skrivit ner massa andra inlägg till andra bloggen samtidigt som jag ej velat publicera här. 
KOLLA IN BLOGGEN HÄÄÄÄR eller klicka på bilden!  
Ligger även ett videoinlägg uppe nu där vi presenterar oss lite snabbt! 

Taggad för helgen!

Massa kul händer inför helgen, allting om varför uppdateringen har legat i botten kommer ni att få reda på. Onödigt inlägg men tänkte bara så ni inte trodde att jag lagt bloggen i papperskorken ;)
 

Svar

Delar ju häst med Erin, så hon har Mingus 3-4 ggr/ veckan medan jag har honom 3-4ggr/veckan ibland mer eller mindre. Det gäller att planera planera planera. Om jag ska bestämma mig för att gymma på måndag får jag se till att Erin tar Mingus, eller att jag går med Mingus så han vilar den dagen om det är en bra dag att han vilar på osv! Eller så får gymma någon annan dag om det inte går ihop! Allt går om man vill :) Dock vet jag INTE om jag skulle haft tid med det om jag hade haft egen häst heltid mer än på helgerna och nån vardag!
 

Köttat gympass med Natta

Nu har vi köttat på sats och ska åka och sova hos Nattas mormor. Mingus fick vila och promeneras i en halvtimme!


Gårdagens uteritt med Elin & Nocke

Igår sket jag i att trimma ridhus. Elin fråga om jag ville rida ut med henne och jag ville. Gillar inte att rida ut själv så mycket mer än på slingan då han brukar vara jättetittig när jag rider själv ute. Idag red jag på andra sidan  och mötte Elin där. I början var han lite spänd och när vi hade gått över stora vägen så börjar han sparka bakut. Tur att han lugna sig sen! Det var jättehärligt och vi red en asmysig runda där jag aldrig har ridit. Mycket skritt och massa snack! Blev även trav och helt ärligt har jag aldrig suttit på Mingus när han travat såådär! SHIIT bara flög fram i högt tempo dessvärre! Sen blev det härlig snögalopp med taggade pållar. Allt var såå kul förutom att man frös lite om händerna. Asrolig uteritt! Bästa på väldiigt länge :D Mingus diggar uteritter mest av allt! Hoppas vi kan göra om det här snart igen!

(Hatten) av för dressyrryttare på Internationell tävling

Ridsportförbundet har dragit igång med en spännande kampanj i världen för användning av ridhjälm. Från och med 1 Januari är det krav att ryttarna som rider på internationell nivå ska bära en ordentligt fastspänd ridhjälm.Dock om man är över 18 och rider på hästar över sju år, får man välja hatt eller hjälm.

Vid alla svenska nationella tävlingar på unga hästar ska hjälm bäras av samtliga ryttare, både på och vid sidan av banan. Ryttare som rider med hjälm är blandannat Minna Telde, Sofie Lexner, Ulla Håkanson och många fler.

Utvecklingen går mot att inom en snar framtid kommer alla ryttare att använda hjälm vid all dressyrridning, säger Lena Svensson som är ansvarig för dressyrfrågor och TR på Svenska Ridsportförbundets kansli.

På svenska tävlingsplatser gäller hjälmen på för samtliga ryttare som rider. Regeln omfattar alltså även alla medhjälpare, som hästskötare med flera. Överdomaren på en svensk tävling ska genast stoppa en ryttare utan hjälm. Ryttaren får inte fortsätta sitta till häst utan hjälm.

 Att hjälmen räddar liv ifrågasätts inte – undantaget dressyrryttare vill säga...

Internationella dressyrryttare rider antingen bättre än alla andra eller så är deras liv mindre värdefulla. Hur ska man annars tolka reglerna som undantar internationella dressyrryttare om dom är över 18 år och rider hästar som är över sju år?


Bildkälla. 
 
Min åsikt om det här är att det är bra att man använder hjälm istället för hatt. Om olyckan skulle vara framme är det en sak som räddar liv. Vi ska vara rädda om oss, man lever somsagt bara en gång! Sen om man väljer att dö i förtid pågrund av en hatt är ju tråkigt. Det kan ju hända saker även om man är en elitryttare! Hatten av för alla elit dressyrryttare som rider med hjälm istället för hatt! Cred till dom! 
 
Vad är eran åsikt om det här?

Praktikdagen i bilder

 Idag var det sista praktiken hos Niclas. Vi fick gå med hästarna i ridhuset två gånger i 20 minuter. Mocka ur hans lastbil. Packa kraftfoder som vi först packade på rad upp till taket, men allt ramlade så vi fick packa om allt sen. Hammrat i torv, slängt krafft som mössen hade ätit på, smörjt, mockat, sopat osåvidare! :)

Praktik på Fornboda

Har varit på praktik igen. Sista gången hos Niclas då jag ska byta sen! Idag hade jag & Paulina roligt, mer om det senare. Snart ska jag dra vidare till Mingus och rida litegrann. Finslipa lite på programmen hade jag tänkt, mest fokus på LC:2. Annars har jag inget planerat! Bilder från dagen kommer senare ;)
En bild när Erin är på pay and jump på Fornboda. Idag skulle det egentligen varit hoppträning för Leif. Men så går det inte :(

Gympass med Natta

Efter ridningen på Högvreten drog vi och körde body pump en timme. Nu är jag helt död, ska lägga mig tidigt idag också & ladda inför imorgon! Stallet hela dagen väntar imorgon, först praktik hos N sen ridning på Minge! 
Inspo

Med Natta och Fleur

Är på högvreten och ska kolla när Natta ska rida Lady Fleur! Natta är full igång med att göra iordning henne :)


Länkbyte

 
Gör ett länkbyte med Mickan i min klass. Hennes blogg är rolig om man älskar hästar! Hon har en egen häst som heter Brownie. Rider många andra hästar också! Kolla in hennes blogg :)
 
 
 
 
 

Största rädsla i ridsporten!

Jag är rädd för att tappa hästar. Blir sååå rädd när hästar springer lösa mot vägen osv, fick panik och började gråta när hästarna från förra stallet kom lös och skena runt.. Jag var rädd, så sjukt jävla rädd att nånting skulle hända dom. Men som tur var fick vi tag på dom efter en timme. Det var verkligen en hemsk sak jag aldrig vill vara med om igen. Samma sak om någon häst skulle rymma!
Notera grimskaftet på bilden. Jag skulle släppa oscar på betet men när vi stod och skulle släppa dom stack han bara helt plötsligt och jag hade inte någon chans att göra något. Så var bara att släppa! Som tur var klarade han sig utan någon skada på grund av grimskaftet!

Är det bara jag? Inspoo tack!

Är det bara jag som känner att de flesta ponnyryttarna sattsar på hoppning. Om man sattsar på dressyr är man hopprädd. Jo men nästan så. Inga dressyrponnyryttare tar knappt någon plats! Jag själv följer många bra bloggar, och så men det jag söker att läsa är någon riktigt duktig ponnyryttare som rider dressyr. Iförsig finns det endel bloggar jag läser med duktiga dressyr ponnyryttare bland annat här och här. Tar gärna emot tips om dressyr ponny ryttare som sattsar högt eller tävlar högt! Vill ha inspiration från dom! Vet att det finns massa storhäst dressyrbloggar, det finns det gått om. Men just ponny!
OM endå de här hästarna kunde dela med sig lite av steget till Minge ;)

Veckans blogg vinnare & bonusbloggen!

 

Dressyrlektion // Lisa

Idag red jag dressyrlektion för Lisa! Mingus var lite halvseg men endå okej. Beror mycket på kylan oså inte helt mjuk i sidorna! På förra tävlingen var han kanon eftersom vi hade gått med honom flera gånger om dagen dagarna innan. I vilket fall låg fokus på galoppdelen i LC:2. Mycket hur volterna är med mera, då jag inte visste helt hur stora och var man ska svänga exakt, så fick jag jättebra tips av Lisa! Gick helt okej, Minge var duktig osåå men ingen wow känsla! Annars har vi lite smått inplanerat som jag skriver senare! :)

Driv REMIX Mingus går över vattenpölen

Remixgrejen börjar efter 0:22. En tråkig dag jag inte hade något att göra ;)

Gällstarundan

Idag red jag gällstarundan med Anna&Max. Mingus tyckte det var kul och skrittade i ett raskt tempo. Blev dock bara skritt då det var ca 20 minusgrader. När vi väll red över ängen så trampa hästarna igenom isen hela tiden. Lite obehagligt var det allt! Annars var det kul, bara väldigt kallt! Täckisarna och halsduk åkte på, vet inte hur jag ska klara ridlektion med ridstövlar imorgon. 

Man kan verkligen förlora nån närsomhelst.

....Du vet inte vad du har, förrän du har förlorat det. Ta vara på det du har! Det är alltid bra att ha i baktankarna, varje dag!

Veckans blogg

 
Fritt fram att anmäla sig till nästa veckas blogg!
Det är enkla regler, det enda ni behöver göra är att skriva "jag är med!"
Om ni delar bilden på eran blogg får ni chans att bli bonusbloggen, där jag drar bland er som har länkat min blogg!
 
Tack till alla som har varit med och hoppas ni vill vara med igen! :)

Rolig nyhet!

På måndag kommer något sjuukt kul att hända. Natta min allra bästavän ska börja i min gymnasieklass. Finner inga ord till hur bäst de kommer att bli och vi kommer träffas mycket mer än nu! Det är verkligen sjuukt roligt! :D
Bäst <3

Nina Bengtsson träning

Hade en del ovisade bilder från Nina Bengtsson träningen. Foton: Lalla Benneter

Fet photoshoot?

Är verkligen taggad på en mega photoshoot utomhus med massa fräscha nya vinterbilder i full galopp. Ska försöka få med mig någon fotograf när jag det är ljust ute och så.
2 bilder från förra vintern!

Min frisyr på dressyrtävlingar

Här under kan ni se min frisyr på dressyrtävlingar som består av donut, hårnät med pärlor och det där bandet runt om. Enligt mig är det allra snyggast med donut, med de beror också på vilken sorts hjälm man har. En smaksak! 
 
HISS eller DISS?
 
 
 

Mellanlandar hemma

Idag är det vilodag för Mingus. Hade tänkt att gå med honom ett tag iallafall, borsta och så litegrann. Skulle vart jättekul om jag kunde släppa han i ridhuset igen, men det är ju många som rider vid den här tiden så det kommer inte funka! Sen ska jag åka och gymma ett pass med Natta!

Problem med kommentarer!

Är de bara jag som har märkt att kommenterarna inte funkar för tillfället? Jätteirreterande! Här är en bild från idag! :)


Galenheter // knäppa videos

Skulle det vara roligt att ha lite allmänt knäppa videosar på mig. Dokumenterade ex en del av promenixen hem igår och håller på av dö av garv ibland nu när jag kollar på det. Lite kaos på mig där alltså. Vill nu veta om ni skulle vilja ha knäppa klipp där jag bjuder på mig själv eller skippa det? Erat val :) KOMMENTERA om ni vill se mer av det. Kan ju bara säga att jag bör bli lite snällare i språket när jag är förbannad och de är väldigt mycket driv i det hela!
 

I really hope for this

Ändrar beslut kors o tvärs och hoppas det här blir bra nu. Anledningen till att bloggen inte är så bra som den brukar är helt enkelt motivationen och pga mina val som pågår just nu! Vilket är klart nu om det blir såhär. Mina vänner vet knappt något om detta heller bara vissa vet lite. Det handlar bara om mig! Ska förklara mer när det är bestämt. Har inget med bloggen att göra!
Liten sara en gång i tiden, utan svåra beslut & val. Då om nått var det lättare!
 

Mingus idag!

Idag skulle Erin hopptränat Mingus, jag skulle egentligen kollat. Den var dock inställd på grund av snöoväder. Ingen vidare motivation just nu till bloggen. Det kommer! Iallafall har jag varit och gymmat idag med Natta&Elina vilket var jättekul :)

Självmordsuppdrag hell yeah

Idag jag & Paulina till Fornboda, hjälpte Niclas fixa hans hästar och mockade boxarna. Niclas åkte tidigare eftersom han ska iväg med alla hästar på tävling, så vi fick gå hem eftersom att bussarna inte gick förrens 1. så det var bara att börja knata på en bilväg med många bilar.. När vi gått i en timme fick vi lift av någon snäll person som stannade. Tack gode gud! Men usch blev helt blöt av att gå i diket när bilarna kom 24/7 :(

Ett svårt val

Ett riktigt svårt val var när vi tog beslutet att släppa Danny Kaye. Vår foderponny vi hade för ev köp! Tillslut övervägde det med att vi skulle växa ur honom väldigt snabbt eftersom han både var nätt i kroppen och rätt liten. Men var det värt att lämna sin bästavän frågar man sig? Jag skulle säga ja, om hästen hamlar i rätt händer och blir bra omhändertagen ska man inte behöva oroa sig. Det är ett stort steg att gå vidare från sin häst men också ett steg till att ta an nya utmaningar eventuellt och utvecklats mer inom sin ridning. 

Skolan idag

Nu sitter jag på lektion och har inget att göra för att jag suger på engelska. Vi ska översätta massa texter men jag ska göra det hemma istället. Så nu har jag 50 min på mig att blogga lite smått. Tänkte berätta om dagen i skolan för ovanlighetens skull. Lite konstigheter och kommentarer som vi sagt & gjort. Imorse så trodde jag källa på engelska source var korv eller sås. Ja ni hör ju hur dålig jag är på engelska ;) 
 
För övrigt ska Erin rida lektion på Mingus idag, så jag ska inte åka till stallet alls!
 

Knoppning igår!

 
Igår knoppade vi efter vi ridit för att träna inför hästskötarexamen. Mina blev dock inte så snygga eftersom Vince har jättelite man, men whatever. Annars gick vi igenom gymnastikhoppning oh varför det var bra med mera. 
Skulle ni vilja veta mer om teorin på måndagar med skolan?
Så kan jag börja sammanfatta det smått, nyttigt för mig att upprepa också ;)

2 ridpass & 2 stall

Först red jag Vincen på Solna, vilket gick ganska bra. Vi började att flytta dom i skänkelvikningar på långsidan innanför spåret åt båda håll. Sen var fokus att få dom låga i formen vilket jag inte lyckades med så jättebra då han hellre blir hög. Men efter ett tag slappnade han av lite iallafall. Sen red vi på volter och skulle gå 5 steg i skritt sen trav,  varje gång minskade det med ett skrittsteg så tillslut var det halvhalt istället. Vince var jättefin i ena varvet även i galoppen. Bästa ridpasset på honom! Men sen snackade jag med Nina och som det ser ut kommer jag får rida nån seg häst nästa vecka för att variera. Hon har bara sett mig på heta hästar och säger att jag rider dom bra. Så det kommer bli spännande! ;)
 
Efter drog jag direkt till Grana och fixade med Mingus och red honom. Det var iskallt därav oseriöst ridpass. Fick ta pauser och värma fingrarna 24/7. Blev endå en del lösgörande arbete vilket var syftet med han idag. Han var väldigt mjuk i jämförelse mot Vince till att ställa & böja sig. Det gilllas! Minge fick snabblongering av Mickan i 5 minuter också haha ;) för att han inte ska bestämma!
Mingus är alltid bäst i mina ögon ♥
När jag kom hem så åt jag middag och sen har min syrra fixat naglar på mig i nån timme, därav sen uppdatering!

Precis ridit Vince

Nu har jag ridit Vince, snart är det stalltjänst som gäller. direkt efter stallet åker jag till Mingus och trimmar i ridhuset med mycket lösgörande arbete! Dubbelpass är kul ibland när man ridit en annan häst än Mingus som inte är lika mjuk osv fast endå fin längtar man att rida Minge! ;) mer update senare!


Gästbloggning

Hej, Ella heter jag och det var jag som vann länken och ett blogginlägg.
Då tänkte jag länge på vad jag skulle skriva om, men så kom jag på, 2013 vilket innebär ett nytt år.
Vad vill jag att det här året ska innehålla här i bloggarnas värld.
Jag vill se hur människor pushar, stöttar och höjer varandra.
Jag vill känna känslan av att alla kan och vill man så kan man.
Därför tänkte jag nu med chansen att nå ut till nya människor ta upp det.
 
Om man tränar tillräckligt mycket, går in för det tillräckligt och tror på det tillräckligt så kan man uppfylla precis vilka mål, idéer och drömmar som helst.
Bara det är ju en frihet. 
Alla har olika mål, alla vill olika långt och alla har utvecklats olika mycket men när det gäller att uppfylla sin dröm så kan ingen ha ett försprång i längden.
Det kommer i slutändan inte spela någon roll om du har en 200.000kr häst om du inte kan rida.
Kommer man till SM enbart för att man är rik? 
Jag skulle inte tro det, vi människor måste göra saker just nu, tro på det och stå på egna ben.
Vissa människor har mer än andra men livet är inte rättvist och det gäller att kunna leva utifrån sina egna förutsättningar.
 
För då spelar det ingen roll om man hade 10/10 rätt på matteprovet genom att titta på kompisen, man måste stå på egna ben, ta tag i saker själv och mest av allt tro på sin dröm, ide eller mål när ingen annan gör det.
Alla människor kommer inte stå på din sida och nicka varje gång, då gäller det att ha huvudet högt och tro på sin sak, då kommer man framåt.
Den mentala syrkan är starkare än vi tror och genom att bara tänka rätt är vi ett stort steg längre fram.
Där ligger mångas problem, man ger upp innan man ens har försökt.
Man ångrar inte det man har gjort, man ångrar det man inte har gjort.
Tror just du på det så räcker det.
Ge dig ut i din dröm, kanske inte den rosa bubblan som man drömt om till en början men när man lyckas så är lyckan total. 
 
Jag vill att vi människor tillsammans pushar, tror och hoppas på andra och likaså oss själva.
Vi är starka människor som kan om vi vill, visa det.


Massa cred till Ella för det supergrymma inlägget som jag verkligen blev inspirerad av. Tar med mig av det som finns i texten! Fortsätt så tjejen <3
Glöm att inte besöka hennes blogg HÄÄÄÄR jag lovar att ni inte kommer att ångra er!

Gymmat

Idag var vi på två pass, cykling i 30 minuter och 30 min core. Asnice! Har bara lite träningsvärk sen body pumpen igår. Nu hade jag tänkt att ladda upp inför Solna ridskola imorgon bitti. Lika spännande varje gång att se vilken häst man får osv. :D Imorgon väntas ett grymt inlägg av en tjej som fick gästbloggning här. Sjukt bra! Missa inte det!

Uteritt på slingan

Nu har jag varit i stallet sen ett tag tillbaka. Red ett tag på slingan och det uppskattades från MIngus sida. Vi tog en liten galopp där underlaget var okej, så det blev väll några språng! ;) Taggad pållem som nog helst skulle vilja racea hela slingan. De som är tråkigt är att underlaget inte är de bästa nu! Snö och is under på vissa ställen, usch! Red iallafall några varv! De blev kravlöst lugnare ridning idag, mys! Fast det var dock iskallt! :o
ALLA som varit med i veckans blogg, checka in bloggen ikväll så får ni se en vinnare! Tack till alla som varit med, hela 100 st hittills!
Haha dör åt Mingus pannlugg på bilden!
 
 

Tagga uteritt!

Nu taggar man uteritt med johanna&splendor i det fina vädret! Tjoho glad ponnyn kommer bli :)


Köttat på gymmet

Idag har det inte hänt så mycket. Har gymmat med Natta på sats. Först på springbandet i ungefär 30 minuter, sen body pump i 45 minuter. Imorgon ska jag rida Mingus och gymma lite senare. Har tyvärr inte haft så mycket tid med bloggen idag, men har lite planer med den som ni snart kommer att få reda på! Hoppas ni har de bra :)
        Lite naturbilder från i sommras på vattenfallet hos gammelfarmor. Inte så ofta jag lägger upp sånnahär bilder men nu 

Mina åsikter om ponnyakuten

Är att programmet är så överskattat och tillgjort.
1.Filmar när barnen gör kullerbyttor i gräset eller frambenen då hästen hoppar. Hur kul är det att kolla på det egentligen från 1-10?
 
2. Frågorna som ställs till deltagarna är så hemskt tillgjort när dom svarar och allting. 
 
3. Sen att alla som varit med i ponnyakuten blir "kända" osv när dom tagit hjälp med problem och vissa av dom leker fett mycket och dom får jättemycket luft. Haha känns som deltagarna får ett gratis bloggkontrakt om dom är med där och är hyffsat bra bloggare! 
 
Alla hästar har problem ingen är perfekt..... Likaså människor ;) Sen är det ju oftast människorna problemet ligger i. Att de inte kan hantera sina hästar med mera! Ska man va stolt över det eller? Nämna det i hästannonser o allt. Kul att köpa en "problemhäst" som varit med i TV?
 
Man ba själv, min häst Mingus kan jag inte longera för han byter varv och springer in till mig hela tiden, bockar och håller på. Eller när man tömkör gör samma sak! Samt när man ska ta in honom i stallet drar han till höpåsar! Svinrädd för klippmaskin & osäker i hoppningen. Kan man få lite hjälp måntro????
Kan även bli överpigg utomhus på uteritter och dampa på stället. En gång klev han på mitt lår i vattenspiltan!
Listan kan göras lång på detta med problem!
 
Vadå så jag skulle bli känd för mina och Mingus problem om vi va med? ;)
Ponnyakuten går inte hem hos mig iallafall!
 

Bortglömda bilder - Roligt hästminne 2012

Här är lite bortglömda bilder från när jag blev klubbmästare i ponny på Väsby ridklubb i LC:2. En väldigt rolig dag!

Veckans blogg

Nu drar jag igång veckans blogg här på bloggen, alla är välkomna att vara med!.
Det kommer innebära att på söndagar när det avgörs ska jag slumpa en blogg som blir veckans blogg.
Tidigare i min gamla blogg valde jag ut bloggar men för att det inte ska ta för lång tid att kolla bloggar så jag slumpar jag bloggar istället.
Hoppas ni uppskattar det och är med!
 
Det är enkla regler, det enda ni behöver göra är att skriva "jag är med!"
Om ni delar bilden på eran blogg får ni två lotter istället för EN! :)
 
Som veckans blogg får man länk, vara med i de tre små bilderna ovan. Där det kommer stå
"Förra veckans bloggvinnare blablabla.se"

Tagga träning!

l
Efter skolan åkte jag med Natta till Sollentuna och köpte träningskläder. Ska börja träna med henne på SATS, det kommer bli sjukt kul! Jag kommer bli mycket bättre på alla hoppträningar när man har korta läder och står i lättsits länge. Har fan börjat bli jobbigt eftersom jag rider med långa läder alla dagar utom när jag hoppar som blir ca. 2 gånger i månaden. Så ska verkligen försöka komma igång med träningen och sattsa gärnet!
BEACH 2013 HERE I COME :D Sen blir det att sätta Mingus i hårdträning när man kan galoppera ute. Intervallträningar så kondisen ligger på tipptopp!

Framridning Botkyrka #2

 

Maybe this thing changes my life - maybe it doesn't

Idag ska vi kolla upp en grej, jag håller alla tummarna på att det låter bra och går vägen.. Mer kan jag inte skriva.
 

Lugn dag

Idag har det varit en lugn dag för mig, hade dock ett prov i engelska att göra så fick sluta lite senare. Annars har jag väll suttit inne på datan bra länge. Kollat massa bloggar, de gamla vanliga! Kollat upp en del grejer som antagligen ni får veta med tiden. Annars har jag väll lagat mat åt mig själv för första gången på länge. Jag är väldigt påhittig när det gäller mat för jag lagar nästan samma varje gång. Nu hade jag tänkt att rycka upp mig och storstäda rummet innan jag lägger mig, det ser ut som ett helvette rent ut sagt! Ingen mer bloggning idag. Laddar upp bloggen inför imorgon helt enkelt! Mingus blev riden av Erin i ridhuset ala dressyrpass! Hade gått fint :) 

Mingus lös i ridhuset

Härom kvällen när jag gick med Mingus. Passade jag på att släppa honom i ridhuset och oj vad han busade!
Så kul :D Klippte ihop ett klipp, kolla för att se dampponnyn ;)

Nyckeln till att lyckas

Nyckeln till att lyckas med något, vad jag tror är att ha en stark vilja. Aldrig ge upp. Inget vinner över den som har en stark vilja, den som vill utvecklats. Den som ger sig fan på en grej. Inte för att jag har lyckats med något värsta mirakelgrejen det påstår jag inte, nope. Men jag lyckades få en häst och det tog flera år. Nu är det nästa grej jag kämpar med, att komma till LA med Mingus. Frågan är inte om jag lyckas.. För jag SKA lyckas på ett eller annat sätt om det inte kommer massa skit ivägen.. Det är inte värsta målet men iallafall en grej jag verkligen vill eller ska lyckas med. Skulle ju kunna anmäla mig till en LA bara för att men nej jag ska inte anmäla mig till massa saker i onödan utan att jag vet att vi kan rida på godkänt. Redan nu när jag skrivit ner det här kommer det ge mig massa. Haha låter knäppt men jag funkar lite så, skriver man att man ska det.. Då jävlar. Nästa mål är dock lite större ;)
Just thinking about you makes me smile ♥
 

Framridning Botkyrka #1

Här är några framridningsbilder från i söndags. Jobbade först han i låg form med mycket lättridning. Skänkelvikningar, utåtställning, överställning så att han blev mjuk! Han blev riktigt fin tillslut. Känslan tog allt! Mingus var verkligen med mig :')

Hopplektion för Eva Bengtsson

 
Jag fick en plats i hoppningen idag trotsallt, vi ringde och fråga om det fanns någon plats kvar.
Mingus görde giraff-style!
Öka öka ta upp huvudet tillhimlen öka mera! Det var iochförsig bra att det var en lydnadslektion idag. För uppvärmningen travade vi över 3 bommar samt mittenbommen upphöjd, snett igenom till ett travkryss, landa i galopp, vända rätt upp på en bom och byta galopp över den. Göra en volt runt ett hinder och börja om.
 
Sen hoppade vi alla hinder som var innan de var dags för bana. Mingus var pigg och giraff. Fick lite damp på långsidan då det var två hinder. Kom för fort = stanna. Ska fatta ny galopp, han börjar flytta rumpan och trampa på stället nästan. Gör typ skänkelvikning eller något knäppis. Sen kom han igen och hoppelihoppa. Hindrerna låg på ca.90cm. Blev liten omhoppningssväng, gissa om ponnyn blev taggad? Fick typ svänga jättesnävt så vi kom upp rakt på oxern några m ifrån, tvekar inte en sekund. Roligt att Mingus VILL även om vi inte hade vunnit något pris i stilhoppning ;)
Han blir sååå LÅåång! Bilderna är från i sommras.

Prioritera lektioner!

Blev grymt hoppsugen nu.. Man får prioritera och dressyrträningarna står på nummer 1. Då det är det vi sattsar på. Hoppningen har legat lite på sidan nu, det är bara på skoj och på Mingus villkor. Vi sätter inte upp för höga krav, i hoppningen har jag faktiskt inga mål med Mingus förutom att han ska bli mindre osäker. Skönt att han inte stannar med mig nästan längre på 0-100cm. Mer har vi inte vågat sätta upp på väldigt länge, viktigt att ta de lugnt! Ett bakslag - Ruta ett igen.
 
Idag är det hoppträning på i vårat ridhus och jag har bra lust att vara med kom jag på idag. Men inget är gratis och dressyrträningarna är viktigare för oss. Tävlingar kostar, träningar, släp och allt kostar som har med hästar och göra. Dyraste sporten lätt.. Tråkigt då alla inte har möjlighet att träna eller tävla samt ha en egen häst! Jag är jätteglad för det jag får! 
 
Längtar tills terrängträningarna går igång igen, då ska jag träna nångång. Mingus tycker det är så jäkla kul & jag också såklart! 
 

Klar för dagen

Har kollat när Niclas har ridit dressyr för Malin på Stjärnborg. Först red han sin nya häst Quintin San och sen Centoo. Då fick jag och Paulina turas om att gå med Q medan han red Centoo. Efter lektionen åkte vi tillbaka till stallet och mocka, sopa och smörjde! Nice att va på praktik hos Niclas istället för skolan! :)


Utebilder Botkyrka

Precis innan framridningen! :)

Mingus med annan ryttare på ryggen!

Idag efter skolan åkte Johanna med till Mingus. Jag red i ridhuset lite först i alla gångarter, utåtställde och kolla så allt funka. Han kändes väldigt fräsch, inte något stel längre vilket är jätteskönt. Ska tänka på att skritta fram längre och skritta av längre bara för att. Minge är ju lite gammelgubbe! Idag så fick Johanna rida på Mingus efter jag hade ridit ett tag. De var rätt många i ridhuset så hon fick känna lite på han oså. Hon visste inte riktigt hur man skulle göra då man fattade galopp eftersom Mingus är väldigt speciell där ( svårt att förklara ) men väldigt ofta med nya ryttare så springer han utan att fatta. Sen gick det jättebra då hon fick till det efter ett tag! Även om han testade henne lite och bröt av lille bus. Såg fint ut och det var kul att se honom från marken med en ryttare som aldrig hade ridit honom. Det är bara nyttigt!
Det ser lättare ut att rida Mingus än vad det var sa Johanna, även fast man inte kan påstå att han är svårriden bara lite speciell. 
Man kan kan inte bara hoppa upp och åka så gör han jobbet gratis med andra ord!  ;)
Nu hade jag tänkt att sätta mig och redigera bilder från Botkyrka, ni får förhoppningsvis se några av dom imorgon! 

Kommentar svar!

Tänkte jag kunde svara på detta så ni som inte vet, kan läsa också!
 
1. Nej Mingus har vi inte på foder. Han är våran egna häst sen december 2011!
2. Ja jag delar Mingus med Erin som är min barndoms & bästavän. 
3. Tack så mycket! :)
Erin och Mingus förra vintern, finisarna! ♥

Skolstart

Nu börjar skolan igen, jag ska nu åka till Liljeholmen Realgymnasiet med en termin avklarad och nu har jag en ny termin framför mig! Det jag är riktigt taggad för är att träffa mina goa kompisar från NB12a.
Känn er saknade! 
Annars är skolan inte ett dugg saknad mer än Solna-ridningen och rasterna där vi har sjukt kul! 
Läxor och plugg är inget som lockar direkt! 
Ska bli massa Sara/Johanna update snack på tåget snart om säkert allt möjligt kanske Paulii också om hon inte är försenad. Älskar att man blir så glad och mår så bra av sina vänner!
Kika in bloggen om några timmar så får ni se en "tävling" på bloggen! ;)
 
 

LB:1 + Film

Gårdagens resultat var 61,03% fick visst fem 7:or, två 5:or och resten 6:or. Var väll okej poäng. 
Kommentar: Mestadels en ganska trevlig uppvisning men och du ska försöka få honom ärligare fram till handen så att formen blir stadigare.
 
Synd att filmen var inte i någon vidare kvalité men bättre än inget!

Tävlar om veckans outfit

Jag är med och tävlar om veckans outfit
 
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Min dag hittils!

Tänkte att ni kunde få höra lite om min dag, som egentligen skulle ha tillbringats på Solna ridskola. Men hade en läkartid istället på Huddinge för att min rygg är sne. Vi fick snacka med en tjej som skulle typ motivera mig till att träna eller så för ryggens skull men det behövde hon inte när jag sa att jag red 4 gånger i veckan vilket var jättebra då man har upprätt hållning när man rider. Vi behövde inte göra något just nu, ska åka tillbaka och röntga igen om ett halvår så får man se vad som händer. Hoppas den inte blir mer sne bara.  5 grader till sååå, nej tack.. När vi kom hem var jag dötrött så jag har sovit i två timmar nu, så nu ska lägga tid på skolarbete och fira min brorsa som fyller år! Ska försöka uppdatera er om procenten + film med mera men vill först ha tag i protokollet. 
Annars har Erin varit i stallet och ridit lite lugnt på Mingus. Hennes kompis fick även skritta lite. Hade gått superbra :)
 
 

Fråga & mitt personliga svar!

För mig är Mingus en läromästare, har hört det SÅ många gånger. Av nästan ALLA tränare jag ridit för. Visst, han är en ponny småbarn kan rida osv men om man ställer krav på honom. Är det inte alltid lätt! Han kan vara så envis och jävlig ibland men hur fin som helst en annan dag. Mingus är bra utbildad, kan många skolor såsom skänkelvikning, öppna, sluta, framdelsvändning, bakdelsvändning, förvänd galopp m.m! Men han gör det inte gratis! ;) Vid uteritter är han kolugn för nya saker och sånt. Ex en gång hoppade ett rådjur ca. 3 meter ifrån och jag blev livrädd medans Mingus lunka vidare!
 
För mig är en läromästare inte en häst som "gör allt av sig själv", utan en häst som man verkligen behöver jobba med och en häst som kan! En häst som - Mingus! I hoppningen kan han också massor, han kan  taxera grymt kommer oftast alltid rätt på hinder om man lägger honom rätt och byter galopp av sig själv. Men för att få en tillit att han ska lita på dig krävs det massa arbete då han är osäker i hoppningen.

Hector är ett ex på en häst som INTE är läromästare. Jag red honom på Väsby ridskola 2008 när han var 5-6 år. Han bråkade sjukt mycket och ja tävlingarna var kaos. VI klarade 1 av typ 6. Annars var det avramlingar och på dressyrbanan hoppa han över staketet 6 ggr samt la sig ner en gång i collecting ring. Jag fick typ fick lära honom & typ utbilda honom, också för att jag valde det själv. Jag sög på att rida under tiden jag red Hector! SÅ fel. Jag var så sjukt envis med Hector, gav aldrig upp gång på gång. Ibland la han sig ner på lektionerna.. Inte för att han hade ont eller något sånt det var bara en ovana! Nu är han såld till en privatryttare! Hector skulle kommit med i ponnyakuten castingen, men det blev inte så för att en elev hade skickat in honom dit utan att fråga!
 
 

Tävling Botkyrka LB:1

Måste först säga att Mingus var sååå duktig idag. Han ställde upp på allt! Fattade galopp exakt då jag la till skänkeln, precis som det ska vara. Det hade inte kunnat gått bättre där vi är nu. Fast procenten var inte alls så bra! Ska skriva mer utförligt om det imorgon när jag har protokollet framför mig, var de nu har tagit vägen :/  Men hursomhelst så bryr jag mig inte om att de va låg procent då jag endå är sjukt nöjd. Den som vann låg på 72,07%, för att bli placerad behövde man få 67,24% lite hög procent för att bli placerad?  = grymma ryttare. Man brukar ju vinna på det ibland. :o De va endå många av dom ryttarna i LB:1 som skulle tävla LA:1 också!
Och min frånvaro på bloggen har berott på att mitt tidinställda inlägg låg fel och att jag helt enkelt inte hunnit blogga då jag och Natta har pluggat! Skulle kommit ett inlägg om målen inför tävlingen! :/

Framme på tävlingsplatsen nu :)

Nu är vi framme men jag ska inte rida förrens halv 2! Så jag får vänta ett tag till innan det är våran tur!


Gårdagens outfit, svartbrun

Invigde nya schabraket, så det blev en svartbrun outfit! :D
 
Mingus:
Träns: ?
Schabrak: JH collection
Sadel: Jeremy rudge 
Skydd: Hööks
 
Sara: 
Hjälm: Catago
Tröja: JH collection
Piké: Burberry
Väst: Kingsland
Ridbyxor: Hööks
Stövlar: Cavallo Junior
Handskar: Hööks

Gårdagens Lisa-träning

Tränade ju för Lisa igår. I början var han hemskt stel. Då jobbade vi med att få han mjuk genom att öveställa, rida mycket lätt för att han skulle bara röra sig framåt genom kroppen. Använde mig av spö också förutom i slutet för att han skulle gå fram utan att jag skulle behöva anstränga mig så mycket. Behövdes ju inte sen! I slutet red vi igenom LB:1, gick ju jättebra!
Här är en liten film från igår,  fail med också! ;)
Tack så mycket Amanda för att du filmade! <3

Planer för dagen

Idag blir det massa tävlingsfix inför imorgon. Åker upp tidigt för att hinna med allt! Mingus ska klippas lite runt benen fixa manen, och få benen & svansen tvättad. Grejer ska packas iordning och smörjas noggrant. Så imorgon ska vi va helt redo så det bara är att koppla på släpet och åka. Ska även trimma Mingus i ridhuset, massa lösgörande arbete hade jag tänkt! Bara rida igenom och se så allt känns bra! Även skrittas mycket, halvtimme på morgonen och ett tag innan jag börjar rida och ev på kvällen.
 
Efter stallet blir det tjejkväll hos bästa Tove med stallgänget,  har saknat våra tjejkvällar. Nu blir det av igen! Kommer garanterat att bli en jätterolig kväll ;)
 
Knoppar ska fixas med det gör jag imorgon. Här är bilder på mina senaste knoppar vi hade vid en fotografering nyligen. Lite slarvigt gjorda med manen som sticker upp bakom.
Fina Mingus!

Kvällsprommis

Bara jag och bästa ponnyn! <3


Känns era hästar också stela?

Idag var Mingus verkligen jättestel! Märkte det på honom, så jag blev helt förtvivlad över att det gick som det gick i början på framridningen. Hur ska det här gå!? tänkte jag. Så när Lisa kom hade hon läst av mig direkt och hon sa att det såg ut som att jag redan hade gett upp lite. SÅ sant! Lisa sa att eftersom det är så halt ute i hagarna så går ju hästarna och spänner sig när dom ska gå där. Annars står de stilla. Vilket inte är bra då hästarna är gjorda för att gå för att få igång cirkulationen och att de ska må bättre. Därför kom vi fram till att jag ska skritta Mingus för hand så mycket jag kan inför tävlingen. Dvs att jag skritta honom 2-3 gånger imorgon, inklusive rida.  Blir vid olika tillfällen. Hon sa även att alla som jättemånga som ridit för henne idag kände likadant!! Det säger väll det mesta! Idag har jag skrittat av honom i ca. 30 minuter. Det är för att han ska bara röra sig genom kroppen vilket kommer leda till att han kommer bli mycket mjukare i kroppen.
Allt för att förebygga! = Mer hållbar häst! Gladare häst & ryttare!
Tyckte Mingus skulle få ha sina back on track skydd idag också som lite extra. Dom är ju jättebra men vi använder dom oftast bara efter hoppning eller någon tävling därför om man överanvänder ger de inte samma effekt vad jag har förstått! :) Mer om lektionen kommer!

LÄNKBYTE

Gör ett länkbyte med dom här tjejerna. Jättefin blogg i övrigt, bra inlägg med mera. En bra blogg, kika in!

Tips

Ett bra tips för att känna hur man sitter eller om hästen är rak är att blunda. Då känner iallafall jag lättare om tex hästens rumpa ska in lite mer på spåret. Ett bra sätt att hitta balansen och få in känslan!


Gör det på Mingus ibland och det funkar galant. Man får bara se till att man inte rider in i någon ;)
Kommentera om ni tycker att jag ska börja med tips ibland!

Startar dagen med ett citat ♡


Lev livet och gör det ni tycker är roligt! Bjud på er själva ;)
Verkligen äkta jag på bilden, ett äkta leende på läpparna!
 

Svar på fråga ang. länkbyten

Trillar ibland in kommentarer om länkbyten ibland. Kan absolut göra länkbyten med några då och då. 
Max 1 eller 2 per vecka, så det inte blir för många.
 
Ett krav är att du ska vara seriös och inte bara skriva ex.
LÄNKBYTE SARAHERMANSSON.SE! Utan bild eller något.
 
Minst 50 unika besökare per dag.
Min blogg har 100unika besökare per dag ungefär.
 
Är ni intresserade kan ni kontakta mig på mail eller facebook.

REA @ HÖÖKS

Har alltid velat ha det här bruna schabraket men hade inte lust att lägga 329:- för det men nu när det var på rea så fick man passa på! Passar perfekt till min bruna JH collection tröja. Köpte även pälsglans som vi verkligen behöver så det inte ska slita lika mycket på Mingus svans.& sist fotvärmar påsar till tävlingen om det är kallt, får man kalla fötter är det skitjobbigt om det påverkar ritten! Allt gick för 378kr, billigt! :D

Pepp- Måste kunna gå dåligt för att kunna gå bra!

Tänker alltid att hur svårt en grej än kan va så ska man aldrig ge upp!
 Utan motgång får man ingen framgång! Sen att det måste kunna gå dåligt för att kunna gå bra! Har varit mångamånga gånger då man bara velat ge upp. Varför ge upp när man kämpat för det så länge? Har hänt att jag börjat gråta för att ingeting funkat på enstaka tillfällen. En gång när jag red för Gun, även fast Mingus hade hoppat på mitt lår innan så hade jätteont men då gick det verkligen åt helvette. Han ville inte lyssna utan bara springa och jag hade inget tålamod. Säger inte att det är Mingus är dum eller nått för det är han verkligen inte men alla har sina dåliga dagar?
EN sak är säker och det står jag verkligen för, att ALDRIG nånsin skylla på hästen!
Håller ni med mig eller är jag helt ute och cyklar? ;)

Danny Kaye bildbomb

Startar dagen med en fet bildbomb på mig & Danny Kaye
 
"Fin han är, vart bor han nu" frågade en tjej.
Svar: Han är utlånad på foder till Moa, som bor en bit utanför Stockholm, så ni som bor i Stockholm kan räkna med att kanske se dom på lokala hopptävlingar snart eller vem vet? ;) 


Ignorera sitsen tack! En grej jag ångrar är att under dessa månader att vi inte fotade flera bilder..<3

Barbacka tur på slingan

Idag blev det en lugn skritt-tur på slingan med Johanna&Splendor istället för LB:1 träning då jag ska rida fredag, lördag, söndag. Jättemysigt att bara skritta! Ponnyn var ovanligt seg idag. Men det berodde på det jobbiga slask underlaget. Otroligt mycket vatten,  och kall blåst! Mingus skötte sig bra, det blev bara ett varv på slingan. Så han fick sin lilla vilodag idag. Har hört att det är bättre att hästarna aldrig står helt still på sina vilodagar trots att dom har vilodag eftersom det inte är bra för hästar att stå helt still. Det är bättre att skritta eller promenera med dom då dom är gamla.
Vi måste bli bättre på det! Det är ju jättemysigt att bara rida ut och skritta också! Dessutom är det jättebra, hästarna bygger faktiskt muskler av att bara skritta! 
Gammal bild! 

2 years ago.. ♥

Idag är det exakt två år sen Danny Kaye kom till mig. Vi hade han på foder i 8 månader, en väldigt speciell personlig c-ponny. Den 2 januari är en dag jag alltid kommer minnas såsom 10 december också. 10 december 2011 kom Mingus.
 
Är det något speciellt ni undrar om Kaye så svarar jag på nästan allt.
Kommentera om ni vill ha bildbomb på oss ♥

Mot stallet

Nu ska jag åka och rida Mingus lite lugnt! :) Träna LB:1 står på schemat eller en skrittur!


Sjukt vad tiden går fort!

Hahaha vi la oss vid halv 7. Gick upp vid 12 och har i princip inte gjort något på hela dagen och nu är klockan helt plötsligt halv 12?! Vi har ätit, kollat på tv-serie och bara varit. Erin stack iväg till stallet emellan och red Minge, hon sa att det gick jättebra! 
Man får vara lat ibland! Kan inte säga att jag gjort något nödvändigt den här dagen förutom att vara med dom bästa vännerna Natta & Erin. Juste vi beställde en jacka klockan 3 inatt haha ;)
Imorgon ska jag ta tag i stallet och åka till min underbara Mingus! :)

Trim i ridhuset 30/12

Filmad för två dagar sen! Lite LB:1 delar osv.

Bästa kvällen!

Så sjukt kul nyår. Bästa nånsin med grymma tjejerna! Hade trerätters, sen hade vi askul utan att göra någonting speciellt egentligen! Bjuder på bilder från kvällen seriösa vs oseriösa! :D
 

RSS 2.0