LC:1 Väsby ridklubb 30/9, SÅ NÖJD!

Aldrig har det gått så bra! :D Mingus fattar galoppen helt perfekt så fort jag lägger till skänkeln! Det blev två 5:or på ökad steglängd i traven snett igenom för att han slog sig fri lite samt uppridningen i slutet då han var ojämnt uppställd och något över tygeln. Resten var 6:or & 7:or, åh galoppen var så himla fin! Han hade inte en tanke på att bryta av, jag bara satt och log genom programmet för han var verkligen duktig! Våran bästa programridning någonsin. Blev 61,85%

Men sen var det så att dommaren dömde knasigt. När det inte ens ska vara formkrav i LC:1 så får många under 50% och 60%. I min klass (privatponny) var det bara tre stycken med. Men sen i storhästklassen & lektionsponny klassen så var det 14 startande i LC:1 , alla dom fick under 60-50% vilket var jättekonstigt. Så jag kom två allt som allt om alla LC:1or hade tävlat mot varandra. Helt sjukt att bara TVÅ stycken red godkänt på LC:1 när det var många som förtjänade godkänt?!?!  Aja Mingus var så BÄST 
Men vet ni var det sämsta var? INGEN FILMA! min bästa runda och sen filmar ingen :'(
Lägger upp bilder när jag får dom av Amanda! :)
 

Läsarfråga om Back on track

VI är verkligen noga med att sätta på sånna här skydd på Mingus efter hoppning eller hård träning i förebyggande syfte. Vi tycker det är viktigt för Mingus skull, vi använder det även efter tävlingar!
 
Såhär står det om back on track skydden: Royal snabbandage används för ökad blodcirkulation i benen för att undvika svullnad, reducera inflammationer, öka läkningsprocessen och förebygga skador.
 
Vad tycker ni om dom här skydden?
 

Knoppeliknoppa

Snart ska jag åka till stallet och knoppa Mingus och fixa det sista inför tävlingen! Hoppas på att han är ren och inte har rullat sig, det återstår att se!
Bilder från fälttävlan, foto - Victoria
Vi ska ha kul idag jag och Minge! Åh har inte tävlat Lc:1 sen i juni, och då gick det inte något vidare, spöregn och knas men nu har vi tagit nya tag! Utvecklats enormt sen då, så hoppas på att det går bättre idag helt enkelt, kan ju knappast gå sämre iallafall. :D

Bilder från dagen - Erin & Mingus

Här är några av alla bilder jag fotade på Erin och Mingus!
Den här bilden utstrålar sååå mycket glädje! :D
Nice fötter Erin hade efter att ha ridit utan skor ;)
 
Snart blir det lördagsmys med Erin, vi ska gå och köpa lite godis och gotta oss! :D

29/9 Lördag

Idag borstade vi på våran otroligt rena pålle. Ovanligt ren var han! VI putsade på honom i typ en halvtimme ;)
Sen klipptränade vi Mingus med hjälp av Tove & hennes klippmaskin. Han var rätt så lugn, Erin matade honom med krafft medan Tove hade igång den ibland och stängde av den ibland. Jag var duktig och kollade på! Och till sen då vi var döhungriga så käka vi glass i klubbis, Erin red barbacka på slingan och jag lekte lite fotograf, bilder is coming! Blev lite frisbee kastning i foderkammaren efter  med Johannas lock på hinkarna! Så kommer mamma som räddningpatrull med mcdonalds! Haha vilken dag.. Glömde att säga att Tove var bergsklättrare när hon skulle sätta i kontakten till klippmaskinen! ;)
Min underbart rena Mingus idag!  ♥

Startlista inför imorgon

Är ju en liten klubbtävling så är bara 3 startande med! Jag startar i första klassen klockan 1 också, sovmorgon weho! Det blir roligt tar det som träning! Jag håller tummarna på att Mingus är på sitt allra bästa dressyrhumör som förra tävligen ställde han upp till 100 :D
 

You can see the love in a picture, but you can not see how true it really is

Min älskade Danny Kaye, förra c-ponnyn som vi hälsade på förra veckan <3
Här är del 1! Åh har så många inlägg på g, älskar då man har massa att skriva om!
 

Tävlingsfix

 
Idag blir det mysdag i stallet med tävlingsfix och liten uteritt så han får röra på sig ett tag! Har inte så mycket mer planerat inför dagen. Tagga & ladda inför tävling! :D
Mingus i sin transportgrimma, fluff! :D
 

Lisa lektion

Lektionen idag var inte något vidare!Först så kommer inte bussen och jag missar det lite tidigare tåget med 3 jävla minuter. Så jag hinner sitta upp på Mingus 5 minuter innan lektionen börjat. Som tur var började den lite senare! Det gick i snigelfart idag, han lyssnade inte bra på skänkeln. Mot slutet blev det lite bättre men fick inte till nån sån där supergaloppfattning. Lektionen gick ut på att få fram honom och att han skulle lyssna bra på skänkeln. Alltså kunde jag inte jobba han något vidare, inte lossa och så. Känns ju lagom bra inför tävlingen! Fast man får tänka positivt - Ingen framgång utan motgång.
 
Efteråt oljade jag in hovarna och fixa allt!
 

Mitt gymnasium

Som dom flesta kanske vet från den förra bloggen så går jag på Realgymnaiset Naturbruk inriktning häst. Det innebär att vi är på ridskola på måndagar och rider. (Solna ridskola för mig) På onsdagar har vi praktik (Just nu prakticerar jag hos Niclas Haking på Fornboda) men vi kommer sen att köra travhästar på Solvalla i 5 veckor, tror man kommer praoa på lite andra ställen också! Sen kommer vi även att få träna för en elittränare en gång i året! :D
Resten av dagarna tisdagar, torsdagar & fredagar är vi i skolan och har vanliga lektioner! Alltså bara 3 dagar i skolan, det är chill! Sen under dom här åren kommer vi få ta hästskötarexamen, tappskokompetens och vi har också massa teori om hästar på måndagar efter vi har ridit!
 
Vid intresse kan jag skriva om vad jag tycker om själva skolan och lite utvärdering dom här veckorna jag har gått här! :)
 

Gårdagens ridpass 27/9

Igår red jag lite runt ovalen som uppvärmning. Dock var det lite hackigt härochvar. När jag hade ridit ett tag så tänkte jag rida in på volten, fast ångrade mig när jag hade ridit ett varv för den var full av vatten. Så det kändes inte något vidare att rida där! Så fortsatte rida på ovalen ett tag, tills han snubblade ner på knä en gång. Hade ju galopperat och så innan men då hade de inte varit nått problem. Men tyckte det var lite obehagligt när han nästan gick omkull i skritt :s Kan ju ha berott på att det var aldelles mörkt också! Men jag red vidare ner mot ridhuset! Flyttade hans bak in på spåret i volten och sen ut, flytta för skänkeln och så. Ställde och böjde i båda varv vilket resulterade i att han blev jättemjuk för att vara Mingus som brukar vara lite stel i nacken osådär! Fast det var bara att krama lite på tyglarna så mjukna han direkt i halten! Han fick en massa beröm såklart, övade även en del galoppfattningar! Dom blev sisådär, vissa blev jättebra och då var det superbra. Sen skrittade jag av honom länge och gick bredvid honom i typ 20 minuter. Tog ut han på gången och smörjde in hans ben med salva samt stretcha. Han var såå lugn, så var det bara att släppa honom så gick han in i boxen och fick sin betfor som han så väl hade förtjänat hihi! Duktig ponny :)
Åh vad jag är taggad inför söndag!
 

Mitt första riktiga inlägg - Tankar

Från och med nu har jag en helt egen blogg. Känns riktigt konstigt faktiskt! Har aldrig haft det om man inte räknar med en blogg jag hade typ i två dagar när jag var kanske 11 år. Kommer inte ens ihåg vad den bloggen hette haha! Jag känner på mig att det här kommer bli bra, jag älskar ju att leverera inlägg, fast det blir alltid roligare med lite respons.  
Min allra första riktiga relation till en häst var denna ponny, Danny Kaye. Jag lärde mig sjukt mycket på honom i både hantering och ridning. Även tömkörning och hantering av lite bråkiga hästar.
 
Nu vill jag veta om ni vill se mer bilder från när jag var hos Kaye? Har väldigt många ovisade från Ankängen. Här över är en av mångamånga fler! Isåfall får ni kommentera!

Presentation av mig och min ponny!

Jag heter Sara Hermansson och är 16 år, har tidigare haft bloggen www.tvaryttareenponny.blogg.se med Erin men nu bloggar jag själv. Jag är iallafall en glad, positiv tjej. Älskar hästar galet mycket, mina kompisar och att fotografera.Går i ettan på Real gymnasiet linjen hästinriktning. 
Ni får läsa om mig och min vardag och framför allt min älskade ponny.
Åstratorps Mingus. Han är född 1996 och jag har haft honom sen december 2011. Vi har hunnit med några tävlingar i hoppning, dressyr och fälttävlan! Hoppnings/fälttävlansresultaten har dessvärre inte varit något vidare. Då Mingus inte gillar att hopptävla pga kolikanfall inne på banan när han var yngre. Så just nu sattsar vi mer inom dressyren! Mingus är en renrasig new forest! Han har en bra framåtbjudning så länge han tycker det är kul. Lagom pigg och framåt ponny som verkligen gör allt för godis. Ni trodde jag skulle skriva " gör allt för sin ryttare va?" Nejnej, man får faktiskt vara lite bestämd för annars smiter han från jobbet ;) Han är väldigt smart! Terräng är det bästa som finns i ridningen tycker Mingus så länge det är på skoj och ingen tävling!
 
Delar honom med min bästavän och barndomsvän Erin. Vi bor även grannar och är som två systrar! Visst kan vi bråka om småsaker men har varit oskiljaktiga i fleraflera år! Vi kommer för det mesta jättebra överrens med att dela Mingus, vårat allt!
 
Nu får ni tycka till om headern. HISS/DISS! Den är gjord av Tove Nodemar! Om ni vill beställa header av henne kan ni kontakta henne via hennes blogg http://granaryttarna.blogg.se ;)
 
Jag börjar blogga på riktigt från och med imorgon för att det ska bli en liten mjukstart så jag kan ladda upp med inlägg! ;)
 Om det är något ni undrar så är det bara att kommentera!
 
/ Sara

RSS 2.0