Vinnaren av minitävlingen!

Vinnaren hittar ni HÄÄÄÄR! Du kan maila din gästbloggning till sarahermansson@live.se!
Gärna med bilder också! :)
 
Av 17 motiveringar så tyckte jag denna var bäst!
Jag har haft min blogg i ett halv år. 
Statistiken har gått lite blandat och jag skulle vilja sprida min blogg på ett bra sätt där "rätt människor" klickar in. 
Jag vill sprida glada tankar och peppande inlägg till ALLA. 
Därför skulle en länk vara en bit på vägen. 
Jag vill inspirera och peppa oss alla till en ny nivå. 
Du kan hjälpa mig och det här var min motivering.
 

Grym motivering med de rätta orden! Inte jättemycket text men det är innehållet som räknas. Inte den som skriver längsta ;)
 

Gott nytt år alla! :)

Nu hälsar jag alla ett gott nytt år och tackar alla som gjorde 2012 så bra! Kanske är sista bloggningen för 2012 nudå! :)


Bästa året varje år? Just saying

Löjligt att alla säger att det nya året jämt ska bli det bästa, gång på gång. I slutet säger man att nästa år ska bli bäst osv. 
Alla år säger man löften som ofta bryts. 
 
Helt ärligt har 2012 varit sååå bäst med Mingus och världensbästa vänner. Nystart på gymnasium nya vänner för livet, start på tävlingsbanan med Mingus. 2013 kommer ha svårt att toppa 2012. Bästa året i mitt liv helt enkelt hitills.
Nyårslöften. 
 
* Ha det superkul med Mingus!
 
* Ta vara på tiden, närsomhelst och varsomhelst kan det hända en person eller ett djur som gör att den inte kan leva, tänk på det. Bråka inte i onödan vänner!
 
* Uppskatta allt mera. Jag är väll rätt bra på att uppskatta men man kan alltid bli bättre. 
 
* Sprida glad energi och glädje - Vill man väll alltid :)
 
Det här är löften jag hoppas kunna uppnå till! 

Till Johanna & Valle ♡

Nu lägger jag upp en Vila i frid film jag har gjort till Valle. Sista dagen då jag hade en photoshoot med Johanna & Valle. Så fina & så synd att det blev som det blev. :( Hoppas ni kikar in här och hälsar från mig så blir nog hon jätteglad! ♡
 
-FILMEN ÄR INTE SNE!

Nyåraftonsmorgon!

Idag är det nyårsafton! En dag många väntat på länge. Själv ska man inte klä upp sig speciellt mycket, ska umgås med dom absolut bästa i mitt liv. Erin & Nathalie @My place. Det kan nog inte bli bättre! Kommer ha jättekul, för med dom har jag alltid superkul! ;)
ja tog lite nyårsbilder ! :)
Gamla bilder från nyårsafton 2010 haha måste bli bättre på att ta bilder på nyårsafton! Vilket ska göras idag! :)
 
 

Nystartad blogg!

Mina fina vänner Elin & Pernilla har nu skaffat en ny blogg. Ska bli jättekul att följa deras hästliv i bloggen med deras två superfina ponnyer, som de mest tävlar hoppning med. Två supersnälla tjejer som är grymma på att rida & har ett bra tänk med hästarna. Sköter dom prima ballerina! 
Klicka på bilden eller häääääär! För att komma till deras coola blogg 
Ta er tid att titta, vem vet? Eran nya favvoblogg kanske ;)

Skrivsugen men tom på ideér

Är enormt skrivsugen men helt tom på ideér. Vill skriva åsikter och egna tankar om i pincip vadsomhelst.
Tänkte höra vad ni vill höra min åsikt om? Det bästa är ju att fråga er eftersom det är ni som får läsa om det! 
Läsarnas ideér brukar vara dom bästa. ;)
 

Dagens ridpass

Idag var Mingus väldigt trög i början. Han var stel i sidorna och vägra fatta galopp med kulsporrarna.. Precis som tidigare.. Menmen när jag bytte sporrar kom energin och galoppen samt blev lydigare för hjälperna. Fick lossa och jobba igenom honom i slutet släppte det mer och då red jag LB:1an.


Rider min fina igen!

Bästa!


Just nu

Kollar på när Natta rider på högvreten! :)


Det här med att köpa ridhjälm

Vet inte hur jag ska kunna välja en ridhjälm, kommer bli sjukt svårt. Är en hel djungel med ridhjälmar! Charles owen wellington classic eller john whitaker. Fast skulle lätt valt den här om det inte vore för att den kostade 9000.. ;)

Dagen

Idag har jag varit i Täby Centrum och skaffat ny mobil, äntligen! Sen åkte jag till Mingus och fixade allt, då han fick vila idag eftersom han har ridits rätt hårt nu i 4 dagar. 
Nu kommer uppdateringen bli mycket bättre eftersom jag kan blogga direkt från mobilen med bilder :D
Just nu chillar jag med Natta, ska sova här och fixa massa appar till nya mobben ikväll. Imorgon ska jag rida min fina igen. :)

♥ Let it be a december to remember

 
 

Home sweet home!

Nu är man äntligen hemma efter en lång bilresa. Har precis sagt gonatt till fina vänner och ska nu sova. Annars är jag väll okej, lite röd på händerna och ont lite i huvudet sen plasket. 
ÅÅH ska bli SÅÅHÄÄR kul att träffa min bästa igen. & kötta inför kommande tävlingen!
Skiter i hoppträningen och köttar gärnet! It's our time to shine, eller? Nja att vara tillräckligt förberedda! Ska absolut inte förvänta mig för mycket! :)

Faceplantad

Vem kan vara klantigare än mig? Idag badade vi på ett äventyrsbad i Övik. Var askul och åka alla rutschkanor, hade tävling hela tiden. I slutet hoppade vi från 3:ans hopptorn, då skulle jag hoppa en sista gång och göra volt. Så gör jag en 1 volt och fortsätter och landar helt rakt med hela kroppen blev ett plask man aldrig kommer glömma. Lyckades åtminstone få lite folk att skratta.. Men huvudet dunkar nu en timme efter. Händerna är typ fortfarande röda. Fyfan sista gången jag gör volt från 3:an!


Mingus blir ju passad av Hannah, och det går bra. Hon har ridit ut med han och ridit dressyr nån dag
 
Haha men säger bara en sak.. Jag måste va klantigast av alla typ men får skylla mig själv!!
Snacka om död om jag hade hoppat från 10:an..

Tips "Lek tränare åt dig själv"

En sak som nog är viktigt för utvecklingen är att nog att tänka mycket efter sina ridpass. Det fick man faktiskt i tips av Patrik Kittel på hans clinic. 
 
Man ska inte klanka ner på sig själv så att man får ett dåligt självförtroende, det funkar inte. Jag har varit där men har nu klivit ifrån det och det är jag stolt över! Det räcker med att tänka på vad man gjorde bra. 
 
 
* Man får helt enkelt ge sig själv lite konstruktriv kritik
Man får leka tränare åt sig själv!
 
* Viktigt är också att pusha sig själv!
Ta ut det bra av varje ridpass. Något litet under ett ridpass trots att det har gått dåligt är bra!
Man får helt enkelt inte ge upp, tänka att man klarar sig ur den och den svackan. 
 
* Tänka på vad man kan förbättra
I sin ridning som man kan öva på mer, 
 
* Lägga upp rimliga mål
Inte för höga mål. Då blir du bara besviken om du inte når dom oftast.
 
* Alltid ha en plan för ridpasset!
Bättre att ha en plan vad man ska öva på. Dock får man ju anpassa sig till hästen hur den är vissa dagar. Man kan ju behöva ändra planen ibland beroende på hur hästen är!
 
* Be någon att filma dig ibland!
Om du sitter på ryggen kan det vara svårt att se hur allting ser ut nerifrån. Alltid nyttigt att se en film när man rider oavsett om det går dåligt eller bra då det filmas!
 
* Tränare
Ett jättebra hjälpmedel för att utvecklas är ju att träna för en tränare. Helst regelbundet med jämna mellanrum! Det är jättenyttigt att ta del av vad dom säger! Tyvärr har inte alla möjlighet till detta tråkigt nog.
 Isåfall kan man träna med det man har svårt med!
 

Vinterbilder #2


Åkt skidor hela dagen

Det är så vi rullar! Var en kul dag i Skuleberget som var en skidbacke med två backar. Så mycket variation var det inte men det dög iallafall för en dag! Roligt att åka skidor igen. & mysigt att äta i värmestugan!
Dagens sanning är att jag älskar de mesta sporterna, förutom basket dårå! ;)
<p><span style="font-size: x-large;"><span style="font-family: georgia,palatino;">tänndalen<br />
<span style="font-size: x-small;">bara för att.. ja håller stavarna cepe XD</span></span></span></p>
<p><span style="font-size: x-large;"><span style="font-family: georgia,palatino;">tänndalen<br />
<span style="font-size: x-small;">några bilder.. xP</span></span></span></p>
Haha bjuder på bilder från 2010. 

Svar på kommentar!

Det var två som undrade var jag hade köpt ramen "LOVE", så tänkte svara på det i ett inlägg.
De är köpta på Lagerhaus i Sollentuna centrum :D

Luckiest girl on the planet

Mer bilder kommer! Fotade dagen innan julafton av Erin!
 

 

DÖR vad söt!

Kan det finnas någon sötare? Nej.. Ni måste bara kika in HÄÄÄÄÄÄR och läsa ett supergulligt inlägg och dessutom läsa världensbästa extralillasysters blogg! <3

Minibloggtävling - Årets blogg

Gör som några andra bloggar en liten mini bloggtävling på min blogg om vem som blir årets blogg på min blogg. Det innebär att man vinner en fet länk och ett gästinlägg här på min blogg med tresiffrig statistik! Vem missar chansen att synas inför flera läsare? Inte jag iallafall ;)
 
För att vara med i tävlingen:
Kommentera att du är med och motivera varför du ska vinna!
 Vinnaren utses såklart vid nyår!
Ett + om man sprider vidare tävlingen på sin blogg!

Mysig ridtur på Brenna

Det blev en ridtur till Rittorp med sällskap av pappa&Sindri och min faster Susanna&Freyja. Jag fick rida på en unghäst, Brenna. En av Susannas bästa islandhästar, gångartsmässigt! Superfin var hon och väldigt mjuk att sitta på. Till en början var hon pigg och framåt, vidare mot slutet blev hon lite trött! Vi töltade, trava och galopperade i halvdjup snö! När vi kom till stallet så skulle vi hämta fölet i hagen som ska avvänjas från sin mamma Pokkadis. Så vi hjälptes åt allihop att ta ut dom. Pokkadis fick ledas i grimma och fölet fick gå med löst!
 
 <p style="text-align: center;"><span style="font-size: medium;">Idag drar jag norrut till min farmor, farfar &amp; faster släkten på farsans sida.&nbsp;sindri &amp; kveijka är där iallafall. men kommer sakna mina älskade vänner&nbsp;:p ♥ jag &amp; kveijka på bilden :) hon har nog växt sen sist. lilla sötnosen &lt;3 igga mig!</span></p>
Gamla bilder på ett föl och Brenna några år sen!

Skriv er uppfattning om mig?

 Min blogg är en plats där jag skriver om allt runt hästar kring min synvinkel. Med egna tankar och åsikter. Lägger ner tid på bloggen varje dag, fixar inlägg och med bilder i dom. Det jag vill förmedla med min blogg är mest att alla ska känna sig välkomna och få en inblick om att jag är en snäll person. Samt att alla  ALLTID är lika mycket värda! Därför tänker jag även extra mycket på att svara på kommentarer och liknande på ett schysst sätt! Vill alltid att min blogg ska drivas schysst rakt igenom! Var med i en liten tävling HÄR, där man skulle skriva en motivering om sin blogg och här uppe är en del av min.

 

Skulle vara jättekul att höra er uppfattning om mig! skriv exakt vad ni tycker även om ni inte känner mig så är det kul att veta uppfattningen om mig genom det ni har fått läsa om på bloggen. Alltid kul att veta och det blir så bättre om ni också är ärliga till 100%.Skriv ärligt om ni tycker jag är verkar elak eller snäll, det är era uppfattningar som jag inte kan påverka. ;)

 

Morgon inlägg

Nu är vi framme tillslut och som det ser ut nu blir det en ridtur idag. På vilken häst vet jag dock inte! :D Synd bara att vi glömde kameraladdaren hemma så inga nya bilder kan fottas. Tidsinställt inlägg kommer inom några timmar om tankar kring min blogg! 
Bild från förraförra året på två hästar i hagen. 

Matpaus

Nu har vi åkt i 4 timmar, nu blir det donken och åka en timme till! Bloggen kommer nog att stå tom resten av dagen men vi hörs mer imorgon! :)


Svar på frågestund del 1

Hoppas ni blev nöjda med svaren och gillade videoinlägget, satt igår kväll och fixade med det massor!
Resten av svaren kommer i text! 

Snart drar vi till Norrland!

Idag ska jag åka till Norrland med pappa & Jonathan. Vickan liftar till Sundsvall och sen åker vi vidare mot Höga Kusten. Ska åka skidor och fira lite minijul med farmor&farfar och dom där. Vi ska nog åka skidor någon dag, så det blir hästledigt om jag inte ska rida någon islandshäst hos farmor. Min faster har en islandshästgård där och min farmor har två islandshästar som står där. Fast nu när det är så kallt brukar vi inte rida så mycket. Jag hade tänkt att vara där bara i några dagar, så kommer hem strax innan nyår. 
Kommer sakna plutten, Hannah med Grazie ska ta hand om honom! Så han får det bra ;) 
 
SNART kommer videoblogg :D Missa inte det!

Julafton

Började med en uteritt på finaste Mingus, kravlöst på slingan i full galopp barbacka. Kan det bli mycket bättre? 
Mingus var superglad hela tiden! Red dock bara en halvtimme för sen åkte vi hem så duscha jag och sånt innan vi drog till min morbror. Där blev det mat och kalle anka för att sen äta ännu mer mat haha. Fick julklappar jag ville ha bland annat får jag välja en ny ridhjälm. Fett glad! Sen lite andra grejer. Men somsagt jag har redan allt jag vill någonsin velat ha. Min fina Mingus <3
Nu blir det julaftonsmys med Vickan & kladdkakan. Har spelat in en videoblogg på svar på frågor.
Wellwell får se om den publiceras, kommer ju döö. ;)

 
Tankar går till alla som på något sätt inte får fira jul med sina nära & kära, hemlösa m.m. Alla som har förlorat någon.. Känner mig så extremt ego när jag skriver om julklappar oskit. Tänk dom som inte ens får julklappar :(

SaraMinge style

Maskerad hoppnings outfiten förra veckan! Foto: Linn
 
 

JUL Länkning

Slumpade helt bland alla 23 personer som skrivit i min frågestund. Tog två istället för en bara för att jag är extra snäll! ;) Tack så mycket fina ni alla som skrivit i frågestunden! 
* KLICKA PÅ PAKETEN FÖR ATT KOMMA TILL BLOGGARNA SOM VUNNIT LÄNKEN * :D
Om du inte vann sååå kan jag trösta er med att det kommer komma fler chanser! 

GOD JUL! ♡

God jul önskar jag alla bästa läsare idag. Hoppas ni får det ni önskat er! :D
 Ni får kika in snart igen för att se vilka som vann jullänken bland de som var med i min frågestund. Var extra snäll och lottade ut två stycken! :D
Nu ska jag åka till stallet och rida Mingus, såååhär mysigt att rida på julafton för att sen åka hem, fixa sig och åka och fira jul med släkten! BIG LIKE! 

Tillåt mig presentera!

Johannas nystartade blogg. Johanna är en väldigt bra vän till mig och vi klickar väldigt bra och har ofta likadana åsikter om saker och ting. Annars kan det ju komma någon disskussion mellan oss, haha. Vi båda är väldigt envisa oftast på ett bra sätt! Tror hennes blogg kommer bli intressant att följa inte bara för att jag är kompis med henne! Där kan ni även läsa om det tragiska som hände i veckan. 
Puss & kram, skumbanan!
*KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL JOHANNAS BLOGG* 
Ni två kommer alltid vara lika fina.. <3

SISTA CHANSEN! VINN LÄNK :D

 Första frågestunden på denna blogg! Kom igen nuuu bomba med frågor! 
Svarar på frågorna efter julafton om ni ställer många kanske det blir videoinlägg! :)

Lektion för Lisa

Konstigt att mina tidsinställda inlägg inte har kommit upp. Iallafall idag har jag ridit för Lisa. Började med att rida fram en halvtimme innan med mycket skrittjobb och lösgörande arbete såsom skänkelvikningar och utåtställa. Då han kändes mjuk började jag jobba han i traven och sen i galoppen. Han kändes fräsch och pigg! Sen bytte jag till kulsporrarna för att blir så himla taggad när jag rider med de lite skarpare och om jag rider utan sporrar så kan jag inte samla han lika bra och få lika bra reaktion för skänkeln. Först red jag serpentiner och dom blev riktigt bra! Lisa sa att de va våran bästa serpentin någonsin, vägen och formen & allt! De va ingen idé att sitta och träna på det något mer eftersom vi klarar det bra, så vi gick över till det svåra. Avbrott efter galoppen utan att huvudet ska vara i norrland och mellantraven som han brukar spänna ryggen i. Det gick faktiskt bra! Fick till några bra volter och några mindre bra! Han var taggad men lyckades få tillbaka han ganska snabbt. Men på mellangaloppen så ökade jag inget överhuvudtaget för det leder bara till att han blir mera taggad. Så jag ska testa mig fram och se om det är värt att öka där för om jag gör det kan jag förlora på efter ökningen att han "springer iväg." Så vi får ser hur vi gör helt enkelt. Ska också inte sitta och hålla för mycket i tyglarna när han trippar och taggar gärnet, måste också ge. Sen övade vi på mellantraven och då skulle jag rida lätt så att Mingus skulle slappna av. Fick rida långsammare lätt. Det gick rätt bra! 
Som det ser ut nu kommer Mingus inte att följa med till Norrland trotsallt.
Såhär gör han när han ökar och spänner ryggen typ. Han ska bli mer avslappnad och söka neråt istället för uppåt ;)

LOVE

Här är ramen jag köpte i fredags med bilder på mig & Mingus. Tyvärr gick den sönder första dagen. Hur var kvalitén? Men man får vad man betalar för den kostade trotsallt bara 50 :-

Bloggtävling

Kunde inte låta bli att vara med! :D KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!

Julklappar ✓

Nu är julklapparna handlade för iår. En sväng till Stinsen blev det istället med Erin och Amanda! SÅ skönt, riktigt nöjd över julklapparna då dom är lite mer genomtänkta än förra året osv! Hoppas familjen & släkten blir glada över vad dom får av lilla mig. Nu är det bara att slå in lite allt! Sista fixet blir imorgon.
Minges aktivering idag var photoshoot och ridning i ca. 10 min. Jag skulle testa att göra flyinge knoppar som jag nyligen lärt mig så jag gjorde en, men fortsatte med hela manen. Så han fick ha knoppar! Det går ju dubbelt så snabbt när man bara gör med en toffs! Knopparna blev mycket snyggare också än vanligt för att vara mig! Bilderna kan dröja ett tag eftersom de är på Amandas kamera! ;)
Bild från instagram, länken på de som gissa rätt kommer sen när jag fixat bättre bilder på det!

sneakpeak från idag

våran mini photoshoot blev räddad idag av amandas kamera då jag hade glömt mitt minneskort! tuusen tack igen för lånet! Nu blir det julshopping :)


I'm in love

Gissa vad det här är och få en fet länk på bloggen :D
 

Stallmys ♡

Idag var jag uppe med tuppen, haha vilken tupp? Nejmen sov över hos Natta och hon skulle jobba på klockan halv 7(?) så jag gick till bussen och åkte hem. Klockan 11 blir det stallmys med Tove, Amanda & Erin, vi ska smörja och fika :D Alltid trevligare att göra det gemensamt istället för att göra det själv, så får man motivation till att smörja också! Sadlarna och tränsen kan behöva en ordentlig omgång med tvål och fett. Sen ska nog Erin rida, eftersom hon ska åka till Spanien på imorgon, nån är avundsjuk? .. Hade iallafall tänkt fota lite bilder! Sen ska vi dra till huvudstaden och shoppa julklappar. Har några kvar att handla såhär i sista sekunden ;)
Lär ju inte var LITE folk som julhandlar idag i Stockholm, tror inte dee vaa, neeppnepp.
Mys hos Erin i sommras med bästa brudarna även om man bara ser Erin. ♡

dagen!

Idag är det jag felicia som gästbloggar (jag är nattas lillasyster)
Jag sara & natta tog tåget till sollentuna centrum, vi julshoppade lite till vänner och familj. 
Natta shoppade en present till hennes pappa och extra mamma.
Sara shoppade en ram till sig själv och en julklapp till sin lillebror. 
Jag shoppade klart alla julklappar till mina kompisar. Dom får julklapparna efter jullovet, haha!
Bättre sent än aldrig!
 
PÅMINNELSE TILL ER ALLA!!
 
glöm inte att följa mig, sara och natta på instagram: 
min ig: fffeliciaa
saras ig: sarahermansson
nattas ig: nnnathalie

 
 
Detta är bilder från idag (ego)

Ny dag, nya möjligheter & jullov! ♥

Gud vad skönt att det är jullov och att jorden inte gick under! Det här kommer antagligen bli ett underbart lov med planer som kommer bestämmas in i de sista dagarna. 
* Om vi ska ta med Mingus till Norrland eller inte.
Jag skulle tycka det var jätteroligt om Mingus földje med till Norrland, men problemet är ressträckan för Mingus och väglaget. Väglaget måste vara helt ok om vi ska kunna åka med släp. Det är ju fortfarande en chansning för på vägen tillbaka vet vi ju inte hur vägen ser ut. Som det ser ut nu, har vi inte bestämt något. Vi ska åka till Norrland iallafall den 25 eller 26:e med eller utan häst. Hur länge jag är där beror också på om Mingus är med eller inte. 
 
*Tävlingsdags den 6:e Januari på Botkyrka, LB:1 Debut.
Taggatagga! 
*Massa trim inför tävlingen
För att bli säker på ett program måste man träna, speciellt om man vill bli bäst på det. ;)
 
*Ha GRYMT kul och rida ut mycket!
 
*Knäppa massa fina kort!
 
*Julklappshandla!
 
* JULAFTON såklart!
<p><span style="font-size: large;">Stina&nbsp;&amp; jag på julafton &lt;3<br />
&amp; jag hatar motljus -.-</span></p>
<p><span style="font-size: large;">Stina&nbsp;&amp; jag på julafton &lt;3<br />
&amp; jag hatar motljus -.-</span></p>
Bild från Julafton 2009 på b-ponnyn Stina! 

- Gårdagen sög..

Tänker inte snacka med dig 
 Snacka skit om mig en gång, jag bryr mig inte
 Snacka skit om mig två gånger, jag bryr mig inte
 Snacka skit om mig tre gånger, jag bryr mig inte
 Snacka skit om min vän, kan du inte räkna med att jag är på din sida.  
 
 

Gör bara klart skiten!

Nu ska jag väll försöka börja med min idrottsuppsats som jag inte gjorde igår, det är helt tomt i mina papper..
Hade seriöst betalat någon för att få klart den. Det är den nästsista på denna termin har en till sen att se framemot. Tipp topp?! Får nog införa bloggförbud när jag ska plugga till något. Saken gör det inte bättre att jag måste åka till stallet och rida och fixa allt. Ser väldigt ljust ut för min uppsats som ska fyllas på 3 sidor.
Hästen kommer ju endå före skolan ;) Tänkte att ni så gärna ville veta, fast antar att det inte var så intressant.
Får nog säga hejdå till bloggen för idag!

Failbilder alá Sara & Minge

 

Inspo

När alla säger att du inte kan en sak, det är då du ska bevisa motsatsen till det!
 
Jag blir bara mer taggad! Förstår mig inte på folk som glädjs åt när andra misslyckas! 
Alla kan lyckas bara man vill det tillräckligt mycket. Tro på er själva! :)
 

Svar på kommentar

Tack så hemskt mycket, blir så himla glad över att du tycker det. Självklart att jag kan svara i ett inlägg! Såna här kommentarer kan jag leva på. Dom är ju bara för underbara att få!
 
Det jag tycker är roligt att läsa på en blogg är människor som kan skriva med allvar delvis men även lite humor. Åsikter tycker jag verkligen är roligt att läsa och ta del av. Det är intressant att höra vad folk tycker och tänker om olika saker. Tycker även om att se bilder, visst mobilbilder är väll kul att se någon gång ibland. Men gärna några systemkamerabilder mellan varven gillar jag. & inlägg med bilder i, bildlösa inlägg är något av det tråkigaste som finns! Grunden till ett första intryck är också headern, det är faktiskt sant. En blogg med en ruskigt snygg header blir intressantare att läsa. Sen tycker jag personligen att ett inlägg med 1000 smileysar är bara flummigt. Sånna inlägg dissar jag! Ett tips jag verkligen rekommenderar i bloggen är att vara sig själv, man vill inte bygga upp en falsk fasad om sig själv och att hela ens liv svävar på rosa moln.
Tro mig det gör ingens! Skriv om motgångar och framgångar. Sen är det ju kul att inspirera folk men det vet jag dock inte om jag lyckats med hittills i min lilla blogg. Kommentera gärna isåfall :)

19 December

Idag åkte jag med till Stjärnborg där Niclas tränade. Sen i stallet fick jag fylla på vatten till Angeloo, Sessan & Centoo, mocka och fylla på torv till dom. Men det gick inte att ta torven med pirra bara genom ett stall, så det var asjobbigt. Skulle även ta in alla hästar och sköta om Centoo. Nu har jag kommit hem och ska börja med en inlämningsuppgift. Erin ska hoppträna Mingus för Leffe idag, så hoppas det går bra!

Gamla bilder 
 

Hopp = Missbildat finger


 
Hoppet som orsakade mitt missbildade finger som fortfarande är missbildat sen i sommras.
Se och lär, hoppa inte såhär. Jag kommer att dö med detta tjocka finger :(
 
Mingus hade stannat och funderat och hoppat stillastående över bommen & hålet i marken som inte syns. 

Praktik

Nu ska jag väll dra iväg på praktiken på Fornboda. Det tar emot att gå upp tidigt även fast den här dagen är lite sovmorgon, men vad gör man inte? Har iallafall skaffat ett jobb som skottare ett tag framöver så lär väll få skotta ihjäl mig den här vintern. Underbart..
 
En liten rolig grej som hände igår är när jag ska kolla vart sporrarna är i skåpet men hittar dom inte någonstans. Var för att jag precis hade satt på mig dom. Orkar inte med mig själv ibland alltså! Brukar hända samma med mobilen, sen håller man i den! Jaja nu ska jag ta bussen! 

Ridpasset på piggo-Mingus

Idag red jag fram utomhus på ovalen, i alla gångarter. Först ville han inte fatta höger galopp utan fattade bara vänster men tillslut fattade han höger. Lite takta på stället eller vad man ska kalla det "passageig" innan galoppen ute, haha så kul! Sen red jag mot ridhuset då det var aldeless för mycket snö på ridbanan att rida på. Mingus var riktigt pigg i galoppen så jag jobbade honom länge tills jag började jobba bara skritt och trav övergångar. Tillslut blev han mycket finare och sen när jag fattade galopp igen så var han lugnare och avbrottet i galopperna idag blev hyffsat bra. SÅ öste beröm över Mingus när det blev bra :D
Energin blir över nån som vill ha lite extra? ;)

Håll hårt era vänner & uppskatta dom!

 Det är sjukt hur mycket skitsnack man får höra varje dag. Man får bara höra det dag efter dag. Idag fick jag ex höra att någon hade snackat skit om min kompis till min kompis bästis. Helt ärligt, vad är det för mening att snacka skit till ens kompis bästis? 

 

Mina framförallt bästa vänner är dom jag kan snacka om allt om. Jag litar på dom till 110% och vet att de aldrig skulle kunna snacka bakom ryggen på en. De stöttar mig i motgångar och vi kan skratta och gråta tillsammans.  Man ska hålla hårt om dom man älskar, de som ställer upp för en. Dom ger mig så grymt mycket. Inte bara minnen, utan de ger livet en mening. De får det svåra att bli SÅ mycket lättare. ALLA borde få ha en bästavän, ALLA borde få ha en dom kan snacka allt med. Men tänk då på att bete er som ni själv vill bli behandlade.

 

 Uppskatta era vänner till max.  Glöm inte att ni kan förlora någon närsomhelst. Det kan hända massa saker på en dag. Ni får tänka på att det man minst anar kan hända. Berätta för era vänner hur mycket dina vänner betyder för er. En sån liten grej som att bara skicka ett sms eller ett meddelande. 

 

Skit i dom dåliga. Behåll dom bästa som får dig att må bra.
Jag ser upp till mina vänner för att de är bra på så många olika sätt! 
 
Alla mina vänner som läser detta, tack för allt, för att ni bara finns och är bäst. Ta åt er! <3
Nu ska jag åka till stallet för att rida min fina ponny!

Sjukt stolt, ALLA resultat 2012

Jag brukar inte vara sånn som öser beröm över mig själv men faktiskt över allt jag och Mingus har åstadkommit tävlingsväg är jag stolt. 2012 vårat första tävlingsår! 2013 kommer bli så mycket roligare tävlingsår för vi är så mycket tightare & bättre team tillsammans. Det stämmer verkligen att det tar ett år att rida in sig helt på en ny häst. Det är förrens nu allt börjar falla på plats! Trots mer motgångar än framgångar, så har alla motgångar lönat sig. Man har lärt sig något nytt för varje misstags som gjort.
Alla resultat 2012.
 
Hoppning:

Pay and jump, Sigtuna 2 Februari. 70cm, 4 fel + 80cm, 4 fel (stopp på vanliga plankhinder)
Väsby Ridklubb 11 Mars, 70 cm, 0 fel + 80 cm utesluten på en oxer.
Väsby Ridklubb 30 April, 80 cm utesluten på en oxer = ramla av
Säva ridcenter 8 Augusti. 80 cm 4 fel = 3:a
Grana 70 cm Nolla = 2:a
 
 
 
Dressyr: 
Väsby ridklubb 4 April,  LC:1 60,74% VINST 
Väsby ridklubb 13 Maj  LC:1 55,18% ( FAIL i galoppen..)
Hagbylunds ridklubb     LC:1 51,85 %  (Spöregn, blåst och fick vänta i 20 min i ovädret.. Sugigt överlag, inget flyt. Fastna med släpet i leran till att börja med, så de va bara att lasta av & putta haha.)
Väsby ridklubb 30 Oktober     LC:1 61,85% (Bästa LC:1AN)
Grana gård   27 September      LC:2 58,92 %  (där ingår 6minus.. & tre 8:or)
Väsby ridklubb  11 November LC:2 67,1% VINST ( Bästa tävlingen, en 8:a resten 7:or & 6:or)
 
Fälttävlan:
60,0 % debutprogrammet i fälttävlan 2011 (Spänd ponny & ryttare, Mingus var inte tillräckligt lösgjord, men duktig som ställde upp! :) )
Hoppning 75cm, 8 fel = stopp på två oxrar 
Utesluten ....... i terrängen på 3:de hindret. (Ett hus med ett hus bredvid och massa blommor och skit. ) För läskigt att närma sig mer än 50 m ifrån tyckte Minge.
 
 
( En av rosetterna är Kayes resten Mingus, alla andra rosetter har jag lagt i en låda ;) )
 

Tegelsten

Är det ett skämt att behöva gå runt på en medeltiden telefon? Usch fyfan säger jag bara.. Ingen instagram eller nånting jag som är beroende av att kolla den 24/7 eller lägga upp en bild. Skiiit.. Går inte ens att va inne på internet, skojar dom med mig eller?!?! Kan inte ens mobilblogga
 
 

You don't mean anything to me, you mean everything to me ♥

Ovisade bilder från senaste photoshooten. Foto: Amanda 

Svar på kommentar

NI andra kanske också undrar när jag ska tävla? Det är iallafall:
Jag är också jättetaggad. Rider mot många duktiga ryttare
Rider min första LB:1 och alla har lika stor chans att vinna! Allt beror på dagskicket på sin häst och även dagskicket på ryttaren. Hur bra dom presterar just då! Även om man inte vinner får man inte glömma att ha grymt kul. Minns på förra tävlingen då jag tänkte " Det här kommer gå åt helvette" satt och garvade genom hela programmet för att han hade så mycket framåtbjudning. Förut hade han dött på banan, så det var sjuukt stor skillnad. Jag skulle inte brytt mig om jag hade kommit sist den gången för guud vad kul det var att bara känna att han ville verkligen framåt. Helt seriöst tippade jag på 57% på den tävlingen ungefär, fick en STOR chock när jag fick 67,1% trodde dom skojade med mig kändes som ALLA vägar var grymt slarviga förutom en 15 metersvolt, där jag fick en 8:a. Slutade endå bra på en vinst :''D
Taggad poniiii @ ärevarv

Ingen skola idag / programridning idag

Alla tankar går idag till en person som kommer gå igenom något förjävligt, en mardröm för alla. När något händer mina kompisar tänker jag inte bara stå och se på när det här händer jag tänker finnas vid sidan av och stötta så gott jag kan. Även om jag kan tycka att jag inte alls är bra på det eller så. Men om man inte försöker eller bryr sig är det värre. Jag mår dåligt då mina kompisar mår dåligt. Och nej jag tänker inte svara på några frågor angående det här. 
 Då vet ni, kram! 

LB:1 träning för Lisa

Idag var det dags för en dressyrträning igen! Har inte ridit trimmat dressyr på länge, så det gick faktiskt jättebra med tanke på förutsättningarna! Fick massa bra tips om programmet. Fick rida igenom det och så fick Lisa kolla och säga vad jag kunde förbätta! Ska sattsa på travdelen mest och sen får väll poängen sjunka lite på övergången efter galoppen om vi inte hinner få pli på det. Ska verkligen försöka rida SÅ noga vägar som MÖJLIGT. Är riktigt taggad nu efter lektionen. Mingus var faktiskt grymt stabil och stadig i traven förutom efter galoppen då han var lite på tårna! Man avslutar ju LB:1 med galopp och avbrott och sen rida upp. DÅ blir det värsta snabba traven haha!
Vi ska kötta nu, träna stenhårt! Avbrotten ska bli perfekta. Även om vi inte hinner till tävlingen ska dom bli det i framtiden. VI kan om vi VILL, trodde de va hopplöst med galopppen och sadeln, men nu är det riiiktigt superbra!  
Nu kör vi samma taktik efter!!
Så här går han för det mesta! Genom hela travprogrammet min duktiga lilleskrutt. STOOOR skillnad med hoppsadeln & dreessyrsadeln. Han söker sig neråt med dressyrsadeln och är inte alls lika mjuk med hoppsadeln haha knäppt. Förresten är framåtbjudningen GRYM, rider aldrig med spö längre :'D

16 December

idag ska jag rida lektion för Lisa, vilket var ett tag sen. Så det ska bli roligt! Förhoppningsvis tränar vi på LB:1 och det blir nog sista dressyr lektionen inför tävlingen som är snart. Har mycket planer med Mingus på jullovet, avslöjar senare vad vi ska hitta på! Ska iallafall bli ett grymt vinterlov med ponnyn.
Som ska ut på äventyr 5 timmar bort! ;) Idag har jag inte gjort mycket alls, slappat och varit hundvakt åt min syrras hund Tiesto.
SÅ söt!

HISS till Starrider

Starrider Beige Ridbyxa i gruppen StarRider hos StarRider.se (BEPA34r)
Har ni sett Tyras nya kollektion från starrider? Stor hiss till allt! Det är riktigt snyggt och verkar vara i en jättebra kvalité! Priserna ligger inte överdrivet högt heller! Funderar på att beställa dom här beiga ridbyxorna!
Kolla in deras snygga hemsida HÄR!
 

Maskeradhoppning i tiger onepiece :)

Hemma från stallet nu! Det gick superbra! Hindrerna låg på 50, men man fick inte bestämma höjd. Han tyckte det var jättekul och taggade! Mingus Hoppade en asbra runda med Linn, och sen med mig. Man fick rida hur man ville, bara att man skulle få med alla hinder tillsammans med dom i laget.
Linn & Mingus
Jag & Mingus
Förresten gick länken till roligaste & galnaste utklädnad till: Celise som skrev: Bananer i pyjamas, Mario och Luigi, slalomåkare (med småskidor på fötterna, stavar i händerna och slalomhjälmar) smurfar eller insekter!

Julshow nästa :D

Snart är det julshow på grana! Hade tänkt att fixa lite det sista innan vi ska åka till stallet! :D Ska bli askul! 
Tagga maskeradhoppning, kika in senare och se vad vi klädde ut oss till ;)

Hoppar Mingus 12/12

Nu kommer filmen från i onsdags, min fina ponny! 
 

Godnatt & sov gott!

Nu tänkte jag lägga mig efter en tidig morgon och sen kväll igår. Satt uppe till 2 och fixade med min redovisning som jag förövrigt redovisa idag och gick upp 10 över 6. Ibland fattar jag inte hur jag pallar! Nu ska jag iallafall slummra hade jag tänkt. Min mobil är helt paj nu också!
 

Alla borde kolla in här och stötta min finafina bästavän, tårögd än en gång! :'( ♥
 

Linn hoppar Mingus!

Idag fick Linn testa hoppa ett hinder inför imorgon då hon ska hoppa in istället för Erin på maskeradhoppningen. Erin har skadat sig! :/ Hon hoppade ett enkelhinder några gånger, och det var kul att se honom med en annan ryttare än mig eller Erin i hoppningen, eftersom vi inte låtit någon annan hoppa sen vi fick honom. Det gick faktiskt över förväntan och de var superduktiga! Satte upp ett 80 räcke i slutet bara för att se hur han reagera dels för att det gick så bra också, men därefter fick det räcka! Supernöjd!:)
 
En film som jag "snodde" från Linn ;)

Snabbis!

 
Lite snabb uppdatering nu! Har precis kommit hem fr[n skolan nu och ka [ka till stallet snart och s[ ska Linn rida Mingus lite idag! Datan 'r lite kn'pp just nu men jag uppdatarer mer om hur det gick senare.
 

Favorit ekipage

Tänkte skriva om ett favvo ekipage som jag följer i ponnydressyr! 
Amanda Hellman & Little Dusty Wind
Dom här två är farliga på banan och farligare blir dom allt. Ruskigt snygga & de har enorm utstrålning på banan!
Dom här två kommer att komma långt. De plockar placeringar gång på gång! Följ Amanda & hennes fina ponny HÄÄÄÄÄR på bloggen! :D
Dör för steget <3 <3 <3
 
Hoppa kan dom också!
Hoppas det var okej att jag lånade bilder från dig Amanda (: Kan ju passa på att tipsa om att hennes blogg är riktigt bra med bra varierande inlägg! Stort plus :D
 

BOMBA IN TIPS

 
Är lite sent ute, det är liksom på lördag! Hoppas ni vill hjälpa mig :)

Bloggtävlingar!

 
Klicka på bilderna för att komma till tävlingarna!

Vilodag

Mingus får en vilodag idag, kanske en liten promenad. Erin ska iallafall åka upp på julshows mötet och fixa. Det har blivit ändrade planer på maskeradhoppningen och lucian. Mingus ska vara inte vara med på lucian eftersom han hatar att stå still! Gymkhanan ska han vara med på! Nu ska jag återgå till mitt pluggande, som jag förövrigt har hållt på med ett bra tag. Natta är också här, så vi bakade kladdmuffins. Känns som gamla goda tiden då vi var varje dag, saknar gamla tiden & vår humor som inte många förstår sig på. 
Har alltid kul med dig <3

Ägnat åt en aldelles speciell ponny, Mingus!


The typical Mingus

Fotade Mingus i hagen för några dagar sen. Han står först stilla och sen går han några steg och möter mig! Gulle! :')

 

Hoppträning, Leffe 12/12

Idag var det hoppträning på andra sidan, och det gick galant! Det var 3 hinder på medellinjen och en oxer innanför ena långsidan. Så vi började med att travhoppa ett oxern sen ett hinder på medellinjen, sen byggde vi på mer & mer. Mingus var duktig, fast kände att han hängde sig mer på ena tygeln och ville inte riktigt ställas igenom i ena varvet. Fick lite bättre koll på det efter ett tag! Mingus hoppade iallafall med god energi och när vi hoppade banan så flöt allting på. När dom höjde så låg det på 80-1m. Då fick vi för mycket fart fram till oxern som låg på 1 m. Han hade ingen chans att hoppa i den farten, så vi kom igen och det gick superbra! Efter det avslutade vi :) Var jättenöjd över Minge!

Dagens måste bli bättre på!
Jag har blivit sån att jag tycker det är jobbigt att rida med korta läder, då jag oftast rider med dressyrläder.. Måste nog träna att stå i lättsits mer och så i korta läder. 
Det mesta finns på film, men kan tyvärr inte fixa det nu, det kommer! 
 
Btw sånt ->HÄR<- gör mig så himla glad!

Fikapaus efter praktik!


Stallet hela dagen lång!! Jag och vickan åkte hem och åt men nu ska jag mot stallet igen och hoppträna!! Tagga rå :) <3
Bilder från torsdags # 2

 

NY HEADER

Fixat med en ny header lite snabbt, blev inte supernöjd. Kände för en liten vintrigare header. Men den får iallafall duga ett tag!
Vad tycker ni?

Provridningarna med Mingus

Det bästa med bloggarna är att man har kvar minnen för livet, som man kan läsa precis när man vill! Här är text uttagen från min gamla blogg när vi provred Mingus!
 
Provridning #1
Ponnyn heter Mingus och är född 1996. Det gick jättebra, bästa ponnyn vi provridit i dressyr? Vi fick rida på utebanan och lite i ridhuset. Först red ägaren lite och sen red vi. Imorgon ska vi åka dit igen och hoppa honom! Lägger kanske upp film sen om den inte blev för mörk! 
Provridning # 2
Idag provred vi Mingus igen. Den här gången testade vi att hoppa lite. Det gick jättebra, efteråt skrittade vi av ute. Det är den här ponnyn vi vill ha! <3
Nu är det bara att vänta på en besiktningstid av Källberg :')

Ett ridpass

* Man bara vill glömma!
 
* Man vill skrika och bara ta ut sin ilska på något / gråta för sin frustration för att det gick så dåligt som det gick!
 
* Man inte kan fokusera på
 
* Som går dåligt överlag, ingenting sitter på plats. Allt är bara halvdant och blä! 
 
* Efteråt känner man sig som en nybörjare..
  
Att tänka på innan man surar ihjäl sig:

* Det kan inte gå bra om det inte går dåligt. 
Eller hur ska man då känna när det går bra!

* Man måste misslyckas för att lyckas och bli bättre.
 
* Analysera vad du kan förbättra!
 
* Du kanske hade en dålig dag och hästen kanske också hade en dålig dag!
 
* Skyll endå inte på hästen, det är faktiskt inte dens fel att det går dåligt oftast.
 
* Och ta ALDRIG ut din ilska på någon annan! Det är bara sjukt jobbigt för de personerna!
 
* Bättre lycka nästa gång!
 
 
 
Minns ett ridpass på Kaye så väl! Gick verkligen åt skogen BOKSTAVLIGEN!
Jag skulle rida och möta Natta, men kommer inte längre en halvvägs för han vägrar att gå. Så får hålla på i längre än en halvtimme för att försöka få han att gå vidare. Men gång på gång på gång så vägrar han att gå. Jag hoppar av och leder men det funkar inte heller. Tillslut får jag rida hemmåt gråtandes, besviken och irreterad. Dels för att man gav upp men också för att han vägra att gå förbi.
 

Bildbomb på mig & Minge - 1års bilder

Nu kommer massa bilder!
N

 
 
Senaste :
 
 
 
Massa bilder, rekordmånga bilder på bloggen. Okej ser ni nån skillnad på 1 år? Och nej alla bilder är inte med har massa mer på andra hårddiskar / datorer så tyvärr var det inte jättemånga som kom med, men en del av dom! :)
 

Finns det nått som ger en motivation till att plugga?

Ge mig det nu tack... Det går inte bra med mitt plugg!! 
Tänkte nu leta upp gamla bilder från året med mig & Mingus istället, så förbered er på en BOMB!  Det är ju roligare ;) Passar ju lagom på 1-årsdagen och allt eller vad säger ni?
LagomTrevligtAttPluggaPåNattenSen ........
 
 

Långa tyglar - Film från igår

 
<3

Ridpass, kan det bli sämre?

Ni vet ett sånt här hemskt ridpass där allt bara överlag inte är bra någonstans. Även om de ser bättre ut än vad det känns så vill man bara dö när alla säger att det visst gick bra när man själv tyckte det gick SÄMST.
Red då på Lady Jane. En söt liten ponny med lite framåtbjudning för det mesta.. Vi funka inte nånstans. Reds på en thideman tygel till att börja med vilket fick effekten att jag upplevde att hon blev framtung och hängde sig i handen och samtidigt som hon tog småsmå korta steg, så fick man driva väldigt mycket för att få med bak.Vilket jag inte helt lyckades med. Visserligen släppte framtungheten ju mer hon fick med bak men känslan sög. Man kände visst att LJ försökte så gott hon kunde ibland menmen. Galoppen var nog de hemskaste av allt då jag inte fick något flyt alls. Saken gjorde det inte bättre att min skänkel åkte upp ibland för att jag behövde driva rätt mycket för att få någon reaktion för skänkeln. Sen fick vi rida ett ryttartest övning inför näste vecka, och där ska de bedömma mest på sitsen. Jag kan säga att jag inte vill ha Lady Jane då min sits var 1000x sämre än vanligt på henne och ja allt var allmänt dåligt. Nina tyckte jag skulle ha henne men jag vill inte det..
ÅH KÄNNER MIG SOM EN FUCKING NYBÖRJARE :(
Har ett annat inlägg på G vad jag gör & tänker då man är som mest nere efter ett ridpass men det kommer imorgon!

Ett helt år tillsammans!

Idag har vi haft Mingus ett helt år! Det känns heeelt sjukt! Det var precis ett år sen, 10 december 2011 jag blev världens lyckligaste och ägare till världensbästa Åstratorps Mingus! Tror vi skrev kontraktet ungefär vid 11 tiden! Den dagen var det julshow i stallet. Åh är ju tårögd när jag skriver detta! Mingus betyder så himla mycket för mig, han är verkligen en på miljonen!
 
Mingus är den ponnyn jag drömt om, alltid velat ha! Inte trodde jag att vi skulle köpa en sånn fin underbar ponny. Det var en stor slump att just vi köpte Mingus <3
 
Här var Mingus annons bild:
Emilias bild
 
 
 
 

Dagen

Idag körde Erin långa tyglar, det gick faktiskt bra tyckte jag för att vara hennes första gång! Det är som sagt mycket svårare än vad det ser ut! Hade tänkt att klippa ihop en liten film från när Erin körde så ni får se lite! Det blev mest skritt men även lite trav i slutet. Och då ska Mingus vänta på Erin, han ska trava i samma tempo som hon går i. Det hade Mingus lite svårt med och gick först för snabbt. Men då skulle Erin säga till han att vänta, tillslut efter några gånger gick det faktiskt bättre! Mingus fattade nog lite i slutet och han var duktig! Med tiden kommer det bli bättre och det är även en väldigt bra träning för Mingus att trava i såpass lugn trav, vilket jag tror kommer gynna oss i ridningen sen! I skritten gjorde de förvänd sluta igen då hästen ska gå på 4spår! :) Efteråt åkte jag till Högvreten och kollade på tävlingen där! Natta gjorde en jättebra insats med Fleur som jag skrev innan. Hon är verkligen en skicklig ryttare som rider Fleur grymt bra. Fleur är inte den lättaste hästen om man säger så! Men snygga är dom!
En väldigt charmig bild på Minge!! 

Nu har Natta ridit


superfina var dom! Fleur var pigg & Natta skötte det jättebra! :)


Bilder från torsdags # 1


Långa tyglar

Idag blir det inte mycket till sovmorgon, ska nämligen till stallet kvart över 9. Det är lektion i långa tyglar och den här gången ska Erin vara med i ridhuset på andra sidan vägen. Jag ska kolla och fota / filma lite hade jag tänkt. Hoppas det går bra och att Mingus sköter sig! Efter långa tyglar ska jag gå vidare till Högvreten för att kolla på när Nathalie debuterar LA1 på Lady Fleur. Håller tummarna på dom! :)
 

Länkbytena!


 
 
 
Klicka på bilderna för att komma till de här fina bloggarna! :)
 
 

Dagens!

Såhär såg vi ut när vi red mot slingan. Mingus var piggelin och ville att jag skulle låta han springa så fort han ville. Men jag vågade inte låta han galoppera så fort för att underlaget var inte det bästa med ett smalt spår nedtrampat. ;) Red bara nått varv då det var dökallt! Imorgon har vi andra planer för Minge.

Klar i stallet!

Hej igen bästa läsare, nu har jag varit i stallet i flera timmar och frysit sönder om fötterna. Träningen gick väll okej, men på gymkhana testningen ramla jag av då Mingus är så skumpig barbacka och jag skulle trava baklänges. Får skylla mig själv haha! :) Mer update senare för nu ska det komma gäster hit!
Ni kan ju se själva hur kallt det var och hur ont de gör i fötterna ;) Frostig pannlugg check!
Era länkar kommer ikväll! :)

Torsdags ridningen!

Torsdagens ridpass var jättebra. Red öppnor och slutor i skritt. Sen red jag skänkelvikningar och efter det galoppera jag i båda varven. I slutet red jag igenom LB:1an blev lite missar efter galoppen, men annars superbra tyckte jag! :)
Red lite ökningar också, duktig ponny! Mer bilder kommer! Amanda var med och fotade finfina bilder samt hjälpte mig! Tack snälla!

Tagga julshowsträning!

Nu ska vi åka till stallet för att träna inför julshowen. Mest inför lucia tåget men kanske även testar Minge som da gymkanaponny! Vi får se hur det går! Blir nog lite bilder imorgon på den som rider efteråt!
 
 

Passa på att göra länkbyte med mig bara IDAG!

Tänkte vara snäll idag och köra länkbyte med ALLA som vill. Oavsett hur många läsare du har, 5 som 50!
 
Min blogg har minst 100 unika besökare om dagen!
 
Allt du behöver göra är att lägga upp den här bilden på din blogg och länka min blogg ni har tills 10 på er ikväll! 
Skicka din bild och mailadress till sarahermansson@live.se så lägger jag upp din blogg + länk till den ikväll efter 10! 
 
KÖTTA DÅ

Recept till kokoschoklad!

Det önskades recept till kokoschokladen, här är det!
Tror inte det finns ute på många ställen eftersom jag har skrivit receptet utifrån receptet på cafet! :)
Om det är något ni inte fattar är det bara att fråga!
 
Gör såhär: Blanda margarin, sirap och florsocker i en kastrull. (Smält smöret först) 
Rör runt så det inte bränner fast. När det börjar "koka" / bubbla ska man hälla i kokosen och röra runt på låg värme.  (ca 4grader) i ca 5-10 minuter.
 
När det är klart smetar du ut allt på ett bakplåtspapper till en rektangel och låter stå i kylen tills det stelnat, ex över natten.
 
Då det är stelnat delar man upp det i småsmå bitar. Flera sträck lodrätt och flera sträck vågrätt med en kniv! Så att det blir många små bitar.
 
Sen tar man en skål och smälter ljus choklad. Funkar med en vanlig ljus choklad. Ca 20 sek i mikron och rör runt så att det inte bränner fast, sen 20 sek till tills det är klart och tillräckligt smält. Lägg i lite kokosfett i chokladen för det gör den mycket smidigare och inte lika "tjock". Sen är det bara att doppa bitarna! Tips att lägga i och ta upp med gaffel så det rinner av choklad och räcker längre! 
När du lagt alla i choklad är det bara att ställa in i kylen och vänta tills de stelnat, sen är det bara att äta!
 
  • 50gram margarin
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl florsocker
  • 6 dl kokos
  • ca. 2 stora ljuschoklad
  • Kokosfett (lite)
 
På bilden hade jag brödsirap då vi inte hade ljussirap hemma som man egentligen ska ha. Så kokosen ska bli ljusare. Nu är det bara att testa och få god julgodis! OBS: Förvaras i kyl

Barbacka på Juni!

Idag fick jag rida Juni lite, så vi red på slingan med Johanna&Marylin + Erin&Mingus! Det var mörkt fast snön lös upp så man såg iallafall! :) Första varvet skrittade vi och trava lite! I början på det andra varvet var det lite bättre då vi hade trampat mer på stigen i snön, så då travade vi och galopperade en liten sträcka. Det tyckte nog Juni var roligt!   
Gammal bild då jag red barbacka på Juni! :)

Gårdagens outfit!

Observera att vi tog att ländtäcket för att fota dom här bilderna i några minuter! :)

Mingus: 
Sadel: Jeremy Rudge
Träns: ?
Schabrak: BR
Lindor: BR
 
Sara: 
Hjälm: Catago
Jacka: Amandas
Ridbyxor: John Whitaker
Stövlar: Cavallo Junior
Handskar: Hööks

 

plugg på tåget med Amanda!

fick sällskap av amanda hem så hon hjälpte mig med att översätta på engelska! Alltid kul att få sällskap på tåget! Nur jag påväg hem för att byta om, sen åker jag vidare mot stallet! :)digga att våra uppgifter oftast är hästanpassande oavsett ämne! ;)

Vill man ha något får man ge ALLT

Vill man ha något får man ge allt för det! Har aldrig varit en sånn person som fått allt jag pekar på eller fått allting serverat! Vet att jag har det bättre än många andra men om det inte vore för att JAG har kämpat för att få ha en egen häst. Hade jag ALDRIG haft Mingus. Det var JAG som hitta stallplats, leta upp hästar vi kunde provrida, mailade och kontaktade! Jag som fixar inför tävlingar (rätt uppenbart va?) Jag som tjatade i flera år att jag ville ha en häst i julklapp och födelsedags present! Kan inte ens räkna hur många gånger jag sa att jag önska mig en häst! Gjorde allt och gick verkligen ALL IN för det!
 
 
Nu är jag här med en fin ponny, Mingus delat med min kompis Erin. Har bra tränings & tävlingsmöjligheter. Föräldrarna är inte insatta i hästar men endå ställer dom upp för mig och skjussar & betalar alla träningar samt tävlingar. Jag är så lycklig att få ha en häst.
Vägen dit var lång, men kan jag kan du?
Mamma & pappa sa att vi INTE skulle ha en häst! Vad står vi med nu då?
 
Man behöver inte ha svinrika föräldrar för att ha en häst.. Man kan dela häst eller skaffa jobb och tjäna egna pengar. Kämpa för det du vill ha och det du vill!
 
Kan inte ljuga om att det finns dom som får allt dom pekar på. Underskattar dom inte! Det är enligt mig nyttigare att jobba för att få nått. Det låter ju rätt logiskt?
 
Avslutar detta inlägg med det här citatet som jag tycker är grymt. 

Godmorgon bästa fredag!

Äntligen fredag, bästa dagen! Att veta att man har en hel helg framför sig är så underbart! Idag händer inte alltför mycket. Simning med skolan och livräddning, diggar´t. Fast ne! Mitt hår kommer frysa sönder när vi ska åka hem. Blött hår på vintern i minusgrader brukar inte vara så poppis :( Efter skolan ska jag rida en liten b-ponny i stallet, Juni! Blir ett lugnt ridpass, Mingus får nog vila!
Ett åsiktsinlägg är på g, det ligger i utkastet och väntas på att publiceras. Ni får helt enkelt kika in här klockan 1! 

DE BRANN!!!

Hann inte så långt i mitt pluggande förrens jag avbröts av min syrra som sa att det luktade rök i hela huset. & JA det gjorde det, fick lite panikångest! När vi kom in till köket så var det jättemycket rök och massa järn grejer överallt. Det var tydligen ett ljus som hade brunnit in i bordet, det hade glödit. Sen var också brandvarnaren paj! Om vi inte hade märkt då hade det börjat brinna på riktigt inom kort! Paniiik! Seriöst min fobi är typ att de börjar brinna och helt ärligt om jag hade hört brandvarnaren hade jag typ sprungit ut ur huset direkt och ringt 112. Haha sånn är jag!!
Nu tycker jag ni ska gå och kolla era brandvarnare såhär i juletid och släcka era ljus..

Kokoschoklad ♥

Gjorde lite kokoschoklad idag, love it! Gjorde det hela tiden när jag praoade på ett café för längesen. Nu ska jag plugga, och det innebär att skriva om Patrik Kittels clinic i helgen ;)

Photoshoot

Istället för att pulsa i den djupa snön tog vi tillfället att fota varandra, jag & Amanda när vi endå kunde båda två. Skulle gå till slingan men snön blev bara djupare och djupare, så hade kunnat räkna med att rida en kvart i snön för sen skulle Mingus kunna bli överansträngd hur lätt som helst då han behöver lyfta mycket mer på benen ska ta tag i uteritterna i helgen med Erin! ;)
Sneakpeak - Mer om ridpasset + bilder kommer!
 Älska energin i Mingus, den kan man inte klaga på! Fanns inte mycket att klaga på detta ridpass åtminstone inte på Mingus, det jag måste förbättra är att bara rida vidare när han "piggdampar" haha / laddar för mycket och sitta kvar!!

HISS till Värmesulor

Här är ett par laddningsbara värmesulor man kan ha i ridstövlarna eller då man åker skidor. Är inte det hur smart som helst? Så man slipper ha isbitar till fötter! Man styr dom med en liten kontroll som är med på bilden. Nackdelen är väll att de gå loss på 1495:-
Skulle jättegärna vilja ha sånna.. Om de kosta 500 hade de varit mina direkt!
Här finns de att köpa!

Hemmadag!

Eftersom att ca hälften inte skulle vara i skolan idag och jag verkligen inte hade lust att åka till skolan och för att min syrra har lånat mitt busskort så strunta jag i det! 
Ska snart äta frukost och bara chilla, om en timme ska jag få skjuss till stallet av mormor. Gilla livet ibland, nu längtar jag bara mer och mer till jullovet!
Ska ta en premiär uteritt i den nya snön! :)
 

Grymt ridpass

Hemma efter ett grymt ridpass. Kände vad ponnyn hade energi i hela kroppen, taggad till 100% gjorde allt man bad om i princip. Inte helt perfekt vägar och så men så duktig! Red först fram honom ett tag i skritt och jobbade några varv innan jag började trava i lätt sits. Då red jag runt där ett tag så han skulle bli avslappnad & fin. Gick sedan över till skritt igen och gjorde massa skänkelvikningar fram & tillbaka som på förra Lisaträningen fast utan koner. (Se bild1) Sen galopperade jag fram i båda varven innan jag började med lite enkla byten så att han snabbt ska kunna bryta av och fatta ny! (Bild 1, på 2:an) Det gick toppenbra förutom att vi kunde ha gått lite snabbare från att jag bröt av! Fattningarna blev verkligen superbra! Var meningen att jag skulle skritta emellan och sen fatta nu men blev trav oftast! Men då jag inte brukar träna det är jag supernöjd! Mot slutet galopperade jag som halft igenom i förvänd galopp och sen la jag in galoppombyte efter ett tag i det nya varvet (se andra bilden) då sköt han iväg och laddade verkligen och landade och kom konstigt nog aldrig i kors som han brukar! :D Så höll vi på endast några gånger då jag tyckte det räckte sen eftersom han var så duktig. I slutet red jag igenom LB:1, han var laddad och det var inte perfekt men början på något som vi kan jobba på. Han var iallafall sjukt rolig att rida!! VAD jag gillar att han är laddad och taggad!!
Blir själv såå glad då han är så fantastisk duktig och verkligen VILL göra rätt och vill jobba!
MASSA cred till Mingus idag! Minus hanteringsbiten ;)
 
 
Vad hände men min envisa ponny? Nu är han sååå sammarbetsvillig!!
Bara jag säger brrr på långa tyglar stannar han, såå söt! :'')
 
Till bilderna: 
Grön - Skritt
Blå - skritt
Röd - galopp
Sicksack röd - Galoppombyte
Sicksack grön - Skänkelvikning 

Kjk

Kk

 


Horseshow bilder #1

-äO
 

Shopping på horseshow!

BR jacka

Kingsland Väst som jag kommer att få i julklapp
Hårnät
Smycke runt donuten!
Kingsland strumpor
BR schabrak + lindor / Pannband 
 
Beställde även en specialdesignad grej som kommer komma hem till mig snart!
Hunden fick vara med på några bilder :) Erin köpte ett Agria schabrak & ett fleece täcke till Mingus!

Ledig - #snökandö

Idag är jag ledig! Min hoppträning idag var inställd på grund av snökaoset. Jag hade taggat hela veckan, oså blir det inget! Hatar när planer ändras i sista sekunden speciellt träningar. Jag är fast hemma eftersom min syrra lånat mitt busskort då hon hade tappat sitt! Kommer inte till stallet om jag inte går i typ 1 ½ timme och det har jag inte lust med! Men surt att nu när jag har chansen att rida ut då det är ljust kommer jag endå inte kunna det för att jag inte har någon skjuss till stallet :( Lust att gå i ide och vakna när våren kommit! 
Bild från förra vintern! Btw älskar dig också Victoria <3

 

lite gästbloggning i smyg såhär ;)

halloj nörrni, Victoria här! Sara hade glömt logga ut från min mobil, och busig som jag är kunde jag inte låta bli att skriva nåt :3

puusss, älskar dig Sara!


SIHS 2012 + SHOPPING

Ang stockholm international horse show så har jag massa bilder & filmer! Bilderna tänkte jag redigera och så sen visar jag förhoppningsvis några av dom, filmerna tänkte jag klippa ihop någongång när jag har tråkigt och visa efter! ALLT jag köpt ska fottas och slängas upp i ett inlägg! Så ni får se vad det var! :) HÅLL UT!
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller vad är det man brukar säga? Haha
 Här är en mobilbild från Patrik Kittels clinic. Mäktig känsla att få va med på en clinic för han! Skulle vara en dröm att få rida för honom!
 

Barbacka i ridhuset

Idag red jag lite barbacka i ridhuset. Inte speciellt så seriöst! Hade på mig täckbyxor och en varm vinterjacka! Mingus fick ha på sig ett fleecetäcke! Red först länge i skritt igenom LB:1, sen travade jag. Körde rätt mycket innanför spåret så han inte ska fästa sig på väggen och gå lika på båda tyglar! Sen träna jag lite galoppfattningar, fick till några bra! Gick helt okej för att vara barbacka! ;)
Tänkte bjuda på lite härliga sommarbarbacka bilder nu i vintermörket!
Var så sur när jag skulle åka till stallet av andra anledningar men så fort jag kommer till stallet är det som bortblåst! Mingus får mig alltid att må bra, även om han kan vara bråkig mulleponny ibland!
Sen att alla på grana är så snälla! :D

slutat för dagen!

hade håltimme sista lektionen så nu är man påväg hem för att byta om till stallet! Ska rida Mingus idag, får se om jag trimmar i ridhuset eller om jag hinner rida ut innan mörkret kommer! :)

min fina Mingus & jag

Film när jag stegrar med Zeppelin

Tänkte att jag kunde slänga in en film då jag stegrar med Zeppe för ett tag sen! :D Victorias lille ponnyy

Dagens hoppning!

Idag hoppade jag lillskiten Baldi som jag skrev tidigare idag! Vi hoppade på en volt vid A över ett kryss och en bom före och efter. Jag skrittade och ca. 3 m innan skulle jag trava så att han inte han öka upp farten då han bara hoppar på fart och vill helst av att springa snabbt över alla hindrerna! Men det fick han inte. En gång råka jag släppa lite på ytter och trodde väll att han skulle hoppa, men nejdå! Då smet han förbi och körde ner huvudet långt ner. SÅ var sjuukt nära på att ramla av!! Fick tillslut upp huvudet! Sen hoppade vi en liten bana i slutet på ett räcke, volten med kryss, oxer snett igenom och sen ett räcke till krysset. Det gick rätt bra endå vad jag tyckte. Han var inte så superkul att hoppa med tanke på att man var verkligen tvungen att ta tag i han för att få stopp eller styra mot väggen. Vilket inte alltid är så kul!  Hoppas jag får testa någon ny nästa vecka på dressyren. Har hittils testat 4 hästar på solna! :)
Efter skolan va jag med Amanda och Natta :D Amandas hundar fick träffa Tiesto min syrras hund! Nu är jag och Natta och vi kollar på lite saker och käkar popcorn & så. Natta sover här så ska vara lite social och säga hejdå idag för mig ;)
 
Kaye på bild

hoppat söta Baldi!


Det gick rätt bra fast höll på att ramla av två gånger, lille busponny <3


Måndag morgon!

Hoppning står för schemat för min del på Solna ridskola. En rätt vanlig måndag för mig! Antagligen på den busiga lilla c-ponnyn Baldi, annars har jag ingen aning om vem jag får. Nu hade jag tänkt att börja uppdatera flitigare efter horseshow helgen. Har haft dålig uppdatering av många skäl! Men det SKA förbättras! Snart ska jag möta upp lite vänner på tåget som varje morgon! Kul att slippa åka själv! :)
 
 I will never stop loving you <3

Hatar minusgrader!

Har ju varit instängd i globen i 3 dagar! Har inte märkt kylan som kommit.. Idag var det liksom 13 minusgrader och jag hade mina vanliga ridvantar jag har när jag rider på sommaren. SÅÅ sjukt kallt, kunde typ galoppera/trava ett tag för sen var jag tvungen att värma händerna. Fötterna var också helt isbitar, hade ingen känsel i dom. Gjorde ju svinont då jag hoppade ner från Mingus, haha lyckat ridpass.se pågrund av kylan! M Nej usch jag längtar redan till sommaren, vet inte hur jag ska klara vintern.
Kan fan inte rida ordentligt för kylan, dessutom är det farligt för hästens lungor att gå "hårt" när det är massa minusgrader.. :(
Om jag fick bestämma skulle jag hoppa över vintern..

Patrik Kittel Masterclinic!

Patrik Kittels clinic var något extra på fredagen . Han har börjat från noll från med en hästfri familj. Han motiverade och sa blandannat att "Alla kan rida grand prix, om man verkligen vill det! " Mer får ni kika på i klippet av 5 minuter. Filmade bara lite då & då!
 
 

JULKALENDER ?

Tycker ni att jag ska ha en julkalender som många andra här i bloggen? Bomba in med tips isåfall vad jag kan ha med. Har det endast om ni vill det!

Mingus under horseshow dagarna:

Erin har tagit hand om Mingus de dagarna jag har varit på horseshow, alltså torsdag, fredag & idag. Han fick vila i torsdags samt i fredags red Erin ute på ovalen. Idag red hon ut på slingan och Mingus hade skött sig bra! :D
Imorgon ska jag ha Mingus och Erin ska själv på horseshow då!
Känns som jag inte har ridit han på jätte länge, nu är man lite extra taggad efter Patrik Kittels clinic & nya sakerna till Minge ;)
Tänkte fixa massa klipp ifrån olika shower från horseshow då jag filma & fotta rätt mycket! :)

Horseshow ♥

Fick en VIP biljett till idag av Sanna med Emelie, Victoria & Lalla, sjuukt nice! Så vi fick dom bästa platserna jag nånsin haft där man såg skitbra. Alla utgångar där hästarna galopperar ut osv på A läktaren rad 4 där alla pressfotografer osv satt! Shoppat för ca 4000 tusen skulle jag tro. Bild på allting kommer!!
 
Nu blir det inge mer horseshow för mig men jag är helnöjd och sjuukt tacksam till alla jag fått biljetter av till båda torsdagen, fredagen heldag och idag på familjematinén! 
Lite tråkigt dock att vissa shower var likadana ;)
Det dåliga för mig - SIHS: Var att jag såg Patrik Kittel men glömde att gå tillbaka dit sen.. och att vi skulle få gå banan på hoppningen.
 
Det bästa: Vip biljetten, shoppingen även fast man fick kötta sig fram som en idiot, och allt annat! 
 

 
Förresten så lever min mobil, den var i Lallas påsar hemma hos henne. Så jag får den på måndag! :D

globen :)

ska dra till globen idAg igen! min mobil försvann igår kväll så det går inte att nå mig just nu.. ni får ha överseende med att uppdateringen inte är på topp! nu bloggar jag från vickans mobil hoppas den inte också försvinner ;)


RSS 2.0