(Hatten) av för dressyrryttare på Internationell tävling

Ridsportförbundet har dragit igång med en spännande kampanj i världen för användning av ridhjälm. Från och med 1 Januari är det krav att ryttarna som rider på internationell nivå ska bära en ordentligt fastspänd ridhjälm.Dock om man är över 18 och rider på hästar över sju år, får man välja hatt eller hjälm.

Vid alla svenska nationella tävlingar på unga hästar ska hjälm bäras av samtliga ryttare, både på och vid sidan av banan. Ryttare som rider med hjälm är blandannat Minna Telde, Sofie Lexner, Ulla Håkanson och många fler.

Utvecklingen går mot att inom en snar framtid kommer alla ryttare att använda hjälm vid all dressyrridning, säger Lena Svensson som är ansvarig för dressyrfrågor och TR på Svenska Ridsportförbundets kansli.

På svenska tävlingsplatser gäller hjälmen på för samtliga ryttare som rider. Regeln omfattar alltså även alla medhjälpare, som hästskötare med flera. Överdomaren på en svensk tävling ska genast stoppa en ryttare utan hjälm. Ryttaren får inte fortsätta sitta till häst utan hjälm.

 Att hjälmen räddar liv ifrågasätts inte – undantaget dressyrryttare vill säga...

Internationella dressyrryttare rider antingen bättre än alla andra eller så är deras liv mindre värdefulla. Hur ska man annars tolka reglerna som undantar internationella dressyrryttare om dom är över 18 år och rider hästar som är över sju år?


Bildkälla. 
 
Min åsikt om det här är att det är bra att man använder hjälm istället för hatt. Om olyckan skulle vara framme är det en sak som räddar liv. Vi ska vara rädda om oss, man lever somsagt bara en gång! Sen om man väljer att dö i förtid pågrund av en hatt är ju tråkigt. Det kan ju hända saker även om man är en elitryttare! Hatten av för alla elit dressyrryttare som rider med hjälm istället för hatt! Cred till dom! 
 
Vad är eran åsikt om det här?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0