Hur är det att dela häst?

 

Vi har tidigare fått en massa frågor regelbundet på bloggen om hur det är att dela häst! Fick blandannat för nån dag sen!

Så tänkte klargöra allt i ett inlägg!
 
En grej du bör tänka på innan du delar häst med någon är hur du & personen funkar tillsammans. Hur ni kan sammarbeta ihop och om ni kännt varandra ett bra tag. Man kan inte bara börja bråka om en häst, det är bådas ansvar att ta hand om den på bästa sätt. 
 
Det vi gjorde var att ta en häst på foder först, då var våran dela häst "grej" på prov, för att se om det skulle funka!
 
Det finns självklart både för- & nackdelar. Tänkte ta upp en del av dom hur vi tycker!
 
Fördelar-
* Mer tid för skolan och kompisar
* Inte LIKA mycket ansvar.
* Man delar på alla kostnader.
 *Vi ger mer tid till ponnyn (stretchar efter varje pass, ibland massera) om vi hade haft en egen ponny själv hade vi nog inte hunnit med allt sånt
*Har oftast alltid en som kan ta ponnyn om en åker iväg/blir sjuk.
 
Nackdelar-
* Om man vill tävla mycket är det här med dela ponny ingen bra idé då man får turas om även med det! OM det inte är så att den andra inte vill tävla!
* Man får inte rida lika mycket som när man har en häst själv.
* Man får inte bestämma allt själv
*Om man inte kommer bra överrens
 
Ni kanske tror att vi tar varannan dag eller nått sånt, men så är det inte!
Hur vi gör vanligtvis en vecka beror helt på hur skolan är upplagd med läxor, prov & sen om man har bokat in nån träning / tävling blir det också utifrån det.
 
Erin kan rida 4 gånger en vecka och Sara 2 gånger eller tvärtom. Beror ju också på om någon är sjuk. Men vi brukar säga att det mesta jämnar ut sig i slutändan. Det är inte hela världen om t.ex Sara får rida 2 gånger en vecka & Erin 4. Vi rider oftast Mingus 5 gånger i veckan just nu för en dag vilar han och en longeras/tömkörs.
 
Tävlingarna beror ju helt på!
Den som känner sig redo och vill tävla. Om det gäller båda så turas vi självklart om! Bara för att vi delar ponny betyder det VERKLIGEN inte att Mingus är ute och tävlar varje helg. No way! För det första så är Mingus en ponny med nerver och skulle inte må bra av det psysiskt & fysiskt. För det andra så är det inte ens bra att tävla så ofta enligt oss. Det håller inte i längden att köra med tävlingar så ofta.
 
Ja ni kanske undrar om vi har bråkat nångång? 
Ja det har vi faktiskt med det är mer om små grejer. VI har inte direkt bråkat om vem som ska rida honom just DEN fredagen och DEN torsdagen. Kommer inte på exakt vad det kan vara men visst har vi blivit lite småirreterande på varandra. Men har aldrig varit något värsta "storbråket". Fast kan tillägga att vi är som systrar! Har kännt varandra sen vi var små och vi har ALLTID ställt upp för varandra. När vi bor grannar också så känns det ännu mer så. Om ens ridpass har gått dåligt kan jag (Sara) snacka med Erin och genast bli på mycket bättre humör. VI peppar varandra och vi sammarbetar för att få ALLT så bra det kan bli! :)
 
Här är vi. TVÅ RYTTARE & EN PONNY http://tvaryttareenponny.blogg.se/
 
Vill gärna höra vad ni tycker om det här inlägget också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0