Känns era hästar också stela?

Idag var Mingus verkligen jättestel! Märkte det på honom, så jag blev helt förtvivlad över att det gick som det gick i början på framridningen. Hur ska det här gå!? tänkte jag. Så när Lisa kom hade hon läst av mig direkt och hon sa att det såg ut som att jag redan hade gett upp lite. SÅ sant! Lisa sa att eftersom det är så halt ute i hagarna så går ju hästarna och spänner sig när dom ska gå där. Annars står de stilla. Vilket inte är bra då hästarna är gjorda för att gå för att få igång cirkulationen och att de ska må bättre. Därför kom vi fram till att jag ska skritta Mingus för hand så mycket jag kan inför tävlingen. Dvs att jag skritta honom 2-3 gånger imorgon, inklusive rida.  Blir vid olika tillfällen. Hon sa även att alla som jättemånga som ridit för henne idag kände likadant!! Det säger väll det mesta! Idag har jag skrittat av honom i ca. 30 minuter. Det är för att han ska bara röra sig genom kroppen vilket kommer leda till att han kommer bli mycket mjukare i kroppen.
Allt för att förebygga! = Mer hållbar häst! Gladare häst & ryttare!
Tyckte Mingus skulle få ha sina back on track skydd idag också som lite extra. Dom är ju jättebra men vi använder dom oftast bara efter hoppning eller någon tävling därför om man överanvänder ger de inte samma effekt vad jag har förstått! :) Mer om lektionen kommer!

Kommentarer
Postat av: Kajsa

NU är DAGENS BLOGG avgjord gå in och kolla om du vann och anmäl dig jättegärna till en den nya omgången, tack för att du deltog.. kram! =)

http://kajsaochtuvas.blogg.se/

2013-01-04 @ 19:22:02
URL: http://kajsaochtuvas.blogg.se/
Postat av: Jenny

sv. awww, tack :') detsamma! ;)

2013-01-04 @ 19:54:47
URL: http://jenny.weride.se
Postat av: Lydia

Jag har frågestund på min blogg just nu, och jag skulle bli jätte glad om du slängde in några frågor! :) <3
http://svettfux.blogg.se/2013/january/fragestund.html

2013-01-04 @ 20:33:46
URL: http://svettfux.blogg.se
Postat av: Tuuli Elmgren

London är stel som en frusen fiskpinne :(

Svar: Mingus var också det men med massa stretchövningar blev han betydligt mycket mjukare! :D
Sara Hermansson

2013-01-04 @ 21:56:55
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0