Recept till kokoschoklad!

Det önskades recept till kokoschokladen, här är det!
Tror inte det finns ute på många ställen eftersom jag har skrivit receptet utifrån receptet på cafet! :)
Om det är något ni inte fattar är det bara att fråga!
 
Gör såhär: Blanda margarin, sirap och florsocker i en kastrull. (Smält smöret först) 
Rör runt så det inte bränner fast. När det börjar "koka" / bubbla ska man hälla i kokosen och röra runt på låg värme.  (ca 4grader) i ca 5-10 minuter.
 
När det är klart smetar du ut allt på ett bakplåtspapper till en rektangel och låter stå i kylen tills det stelnat, ex över natten.
 
Då det är stelnat delar man upp det i småsmå bitar. Flera sträck lodrätt och flera sträck vågrätt med en kniv! Så att det blir många små bitar.
 
Sen tar man en skål och smälter ljus choklad. Funkar med en vanlig ljus choklad. Ca 20 sek i mikron och rör runt så att det inte bränner fast, sen 20 sek till tills det är klart och tillräckligt smält. Lägg i lite kokosfett i chokladen för det gör den mycket smidigare och inte lika "tjock". Sen är det bara att doppa bitarna! Tips att lägga i och ta upp med gaffel så det rinner av choklad och räcker längre! 
När du lagt alla i choklad är det bara att ställa in i kylen och vänta tills de stelnat, sen är det bara att äta!
 
  • 50gram margarin
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl florsocker
  • 6 dl kokos
  • ca. 2 stora ljuschoklad
  • Kokosfett (lite)
 
På bilden hade jag brödsirap då vi inte hade ljussirap hemma som man egentligen ska ha. Så kokosen ska bli ljusare. Nu är det bara att testa och få god julgodis! OBS: Förvaras i kyl

Kommentarer
Postat av: Tuuli Elmgren

Hur många blir det ungefär? (:

Svar: hmm beror på hur stora man gör men typ 50 eller mer :)
Sara Hermansson

2012-12-08 @ 08:40:08
URL: http://tuulielmgren.blogg.se/
Postat av: LinnJ

Mummsigt :)

Svar: japp :D
Sara Hermansson

2012-12-08 @ 10:33:56
URL: http://linnj.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0